Liderii de sindicat s-ar putea intoarce la catedra!

Liderii de sindicat s-ar putea intoarce la catedra!

 Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani  

Liderii de sindicat din invatamant ar putea fi obligati sa predea la catedra, pentru ca in ultima perioada au pierdut contactul cu realitatea din clase, spune un fost ministru al Educatiei.

Hardau, fost ministru al Educatiei, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca pentru a avea dreptul moral de a vorbi despre sistemul de invatamant si a da "indicatii" Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), sindicalistii trebuie sa si predea elevilor sau studentilor.

"Nu poti sa ai o decizie corecta vizavi de politica scolara sau politica in domeniul managementului scolar, atata vreme cat nu efectuezi activitati cu elevii sau cu studentii acolo unde conduci unitatea respectiva, indiferent ca esti director sau esti lider de sindicat".

"Consider ca orice lider de sindicat trebuie sa aiba activitate la clasa, nu la plata cu ora, ci in cadrul postului pentru care este platit. Este o anomalie si consider ca fiecare lider de sindicat din invatamant sa fie obligat sa efectueze ore, pentru ca atunci are dreptul moral de a vorbi si de a dat indicatii celor din Ministerul Educatiei", a spus Hardau.

Senatorul clujean a afirmat ca amendamentul se va referi doar la liderii de sindicat, deoarece directorii de scoli pot fi obligati de minister sa predea la clasa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
280

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
122

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
127

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...