Lider sindical din Botoşani: “Poliţia Locală e mai mult axată pe pânditul maşinilor”

Lider sindical din Botoşani: “Poliţia Locală e mai mult axată pe pânditul maşinilor”
Modul în care acţionează Poliţia Locală îi nemulţumeşte pe unii membri ai Comisiei de Dialog Social. În cadrul ultmei şedinţe ce a avut loc vineri, la Instituţia Prefectului, unul dintre liderii sindicali a spus că poliţiştii locali ar trebui să se preocupe mai mult de asigurarea unui climat de ordine şi linişte şi nu de “pânditul" maşinilor parcate neregulamentar.

“Poliţia Locală e mai mult axată pe locurile de parcare, pe pânditul maşinilor. Eu ştiu că prin asta se aduc bani la bugetul local. Dar am o rugăminte, mai dislocaţi-i de la pânditul locurilor de parcare, dar patrule pe jos, nu cu maşina. Acum Poliţia Locală se ocupă de pozat şi pândit", a spus Dragoş Lupaşcu, preşedintele Patronatului Român, Filiala Botoşani.

Totodată, acesta a cerut mai multe patrule în zonele cu probleme din municipiul Botoşani.

“Dacă se pot dubla patrulele de jandarmi, poliţişti, pe Centrul Vechi, Parcul Tineretului Griviţa. Avem un Centru Veci foarte frumos, în care Comunitatea Europeană a investit bani, şi dacă nu reuşim să creem o stare de siguranţă şi o stare plăcută pentru cetăţeni va rămâne pustiu. Acolo ştiţi că avem o problemă, şi Poliţia Locală şi Jandarmeria o cunosc foarte bine. Nu se creează o stare de siguranţă şi confort, şi societăţile care funcţionează acolo nu au cum să facă profit", a mai precizat sindicalistul.

Directorul Poliţiei Locale a precizat că angajaţii Poliţiei Locale aţionează strict când situaţia o impune.

“În ceea ce priveşte sancţionarea în cazul parcărilor neregulamentare se face la cererea instituţiilor şi a cetăţeanului, nu mergem din proprie iniţiativă. Spre exemplu, pe Marchian, de la staţia de Salvare, nu se poate intra la spital pentru că se opreşte pe Oprirea interzisă. Ce să fac? Sunt zece lucrători la Rutieră. Nu po să îi iau să îi duc la Disciplina în construcţii sau la Mediu. De ce fotografiază? Ca să fie probă. Municipiul are 1.900 de hectare intravilan. Cum consideraţi că este mai bună patrularea mobilă sau pe jos, ca să se poată interveni la timp?", a spus Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale.

 

Spune-ne opinia ta