Licitație de milioane, câștigată de o firmă din Botoșani

Licitație de milioane, câștigată de o firmă din Botoșani

   Buna Ziua Iasi

Centrala Electrica de Termoficare Holboca a avut probleme grave dupa ce inspectorii Garzii de Mediu Iasi au atras atentia ca CET II va trebui inchisa daca nu se rezolva autorizatia integrata de mediu, care expira la finalul anului trecut.

Autoritatile locale si reprezentantii operatorului de termoficare, Dalkia, au reusit sa primeasca derogari de la acest termen in speranta ca se vor efectua o serie de lucrari pentru reducerea emisiilor toxice din termocentrala.

Astfel, dupa ani buni de asteptari si contestari ale licitatiei pentru realizarea unui noi instalatii de desulfurare în cadrul CET II, zilele trecute a fost semnat contractul in valoare de 119 milioane lei.

Firmele câstigatoare pentru executie sunt Elsaco Electronic Botosani si TMUCB, iar acestea urmeaza sa monteze si instalatia pentru reducerea emisiilor de dioxid de sulf în urmatoarele 20 de luni.

"Instalatia de desulfurare va asigura conformitatea la normele europene de mediu, acest lucru fiind absolut necesar, pe de o parte pentru obtinerea de catre centrala ieseana a permisului de functionare si pe de alta parte pentru reducerea costurilor de productie a centralei", precizeaza oficialii Primariei Iasi.

Sursa: Bună Ziua Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Budăi: „PSD Botoșani a validat listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților!”

astăzi, 09:17

În cursul zilei de joi, Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani a validat listele de candidați pentru Senatul și Camera Deputaților. Redăm mai jos mesajul transmis de Mar...

Aurora boreală văzută din Botoșani: ”Sunt pur și simplu fără cuvinte!”

astăzi, 08:46

Aurora boreală a colorat din nou cerul României noaptea trecută. Nuanţe roşiatice, mov sau roz au acaparat bolta cerească, iar fenomenul a fost vizibil din aproape toate judeţele ţării, ...

Mită la examenul pentru șefi de tren: Doi angajați CNCIF Iași reținuți pentru corupție!

astăzi, 08:26

Cei doi sunt suspectați de implicare într-un caz de corupție legat de absolvirea unui curs pentru funcția de șef de tren. Potrivit comunicatului oficial, în perioada 24-25 septembri...