Licitatie cu ghinion la Spitalul Judetean. Lucrarile de reabilitare inca nu au fost demarate

Licitatie cu ghinion la Spitalul Judetean. Lucrarile de reabilitare inca nu au fost demarate
Nici pana la aceasta data, lucrarile de reabilitare a Spitalului Judetean “Mavromati" nu au fost demarate, cu toate ca a fost semnat contractul de executie. Intarzierea se datoreaza faptului ca s-a gasit inca un diriginte de santier, desi Consiliul Judetean a organizat nu mai putin de patru licitatii.

Daca la primele doua licitatii nu s-a prezentat niciun ofertant, la cea de-a treia cand in sfarsit a fost depusa o oferta, procedura a si fost contestata.

“In momentul in care vom reusi sa incheiem un contract si pentru dirigintarea de santier, voi putea sa emit ordinul de incepere a lucrarilor. Dupa eforturi foarte mari pe care le-am facut in ceea ce priveste incheierea contractului de executie, iata ca intampinam greutati  si mai mari pentru un contract care parea nesemnificativ la inceput, cel privind dirigintarea.  Nu putem  incepe lucrarile fara diriginte de santier. Am fost  nevoiti sa repetam a patra oara procedura, in aceasta saptamana ar trebui sa se deschida  ofertele pentru cea de-a patra  licitatie.  La primele  doua proceduri nu s-a prezentat nimeni, la a treia  procedura s-a prezentat un ofertant din Botosani, dar un ofertant  din Iasi, care nu s-a prezentat la primele doua proceduri si  nici la a treia, a depus o contestatie, iar CNSC chiar a luat-o in seama si ne-a anulat procedura si am ajuns in situatia de a repeta pentru a patra oara", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Seful CJ si-a exprimat speranta ca in 2-3 ani investitia de la cea mai mare unitate spitaliceasca din judet sa fie finalizata si sa nu mai apara alte probleme, de genul ca cineva ar putea sa impute ceva din aceasta procedura.

“As vrea sa imi exprim mahnirea pentru faptul ca se vede, in mod limpede, ca in materie de absorbtie de fonduri europene sunt foarte multi cu mapa si doar unul cu sapa si ala cu sapa se numeste ori Primarie, ori Consiliu Judetean. Ar trebui ca macar unul din acesti verificatori sa se transforme in organism de sprijin, daca vrem ca lucrurile sa mearga mai bine", a mentionat presedintele Consiliului Judetean.

Valoarea proiectului pentru reabilitarea si modernizarea Spitalului Judetean “Mavromati" este 14 milioane euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
187

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
189

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
275

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...