Liceele unde s-au obtinut rezultate slabe la Bac vor fi monitorizate

Liceele in care procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost foarte scazut vor fi controlate si monitorizate, a declarat, in Alba Iulia, secretarul de stat din Ministerul Educatiei Oana Badea.

Astfel, reprezentantii Ministerului Educatiei vor transmite inspectorilor scolari generali sa monitorizeze aceste licee, relateaza Mediafax.

"Este un lucru pe care ne concentram in acest moment. Inspectorilor generali, doamna Liana Preoteasa, directorul general din minister pe zona invatamantului preuniversitar, le va transmite aceasta solicitare, ca fiecare liceu unde procentul a fost zero sau foarte slab sa intre intr-o etapa de monitorizare, chiar de control, nu numai de monitorizare. Sa fie un plan de actiune foarte clar urmarit, pentru ca acolo se intampla ceva din punctul de vedere al procesului de predare-invatare", a spus Oana Badea.

Badea a adaugat ca este esential sa se afle de ce exista licee in care promovabilitatea la examenul de bacalaureat este zero, desi exista profesori titulari.

Reamintim ca, la nivelul judetului Botosani, o astfel de situatie s-a petrecut la Grupul Scolar Cotusca, unde niciun elev nu a reusit sa obtina nota de trecere la prima sesiune a bacalaureatului 2010.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
476

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
152

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
424

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...