Liberalii din Guvern care nu demisionează nu vor fi demişi

Discuţia de la Palatul Victoria cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu a fost o negociere, susţine Victor Ponta, care admite că acesta l-a sunat pre Crin Antonescu din biroul său după-amiază. Pe de altă parte, Ponta le întinde o mână liberalilor din eşeloanele doi şi trei ale Guvernului anunţându-i că, dacă nu vor demisiona, nu vor fi daţi afară ca urmare a ieşirii PNL de la guvernare.

Premierul Victor Ponta nu numeşte "negociere" discuţia din această după-amiază pe care a avut-o cu demisionarul liberal Călin Popescu Tăriceanu. În acelaşi timp, le face însă liberalilor o promisiune: nu vor fi revocaţi din funcţiile guvernamentale dacă nu îşi dau demisia din proprie iniţiativă. În acest moment, sunt încă în funcţii peste 30 de secretari de stat numiţi de PNL şi în jur de 50 de şefi de agenţii cu rang de secretar sau subsecretari de stat, cu tot cu aparatele de consilieri. În plus, în teritoriu jumătate dintre prefecţi sunt numiţi cu sprijinul PNL, ca şi jumătate dintre directorii celor peste 2000 de deconcentrate, chiar dacă, oficial, au fost admişi în urma unui concurs.

Întrebat ce se va întâmpla cu aceştia Ponta a răspuns fără ocolişuri: "Absolut nimic". "Eu nu am semnat eliberarea din funcţie decât a celor care şi-au înaintat demisiile", a precizat premierul într-o intervenţie telefonică la RTV.

În ceea ce îl priveşte pe Tăriceanu, Ponta susţine că nu a negociat "absolut nimic" cu acesta. "Nu am negociat absolut nimic cu domnul Tăriceanu. M-am văzut pentru a-i confirma că, din punctul meu de vedere, în orice moment există o decizie politică de refacerea a USL – pentru candidat comun la prezidenţiale, guvernare comună – există toată disponibilitatea noastră, ceea ce îi spun oricând oricărui liberal", a spus el.

Pe de altă parte, premierul a confirmat relatarea lui Crin Antonescu potrivit căreia a fost sunat de Călin Popescu Tăriceanu din biroul său de la Guvern. "E adevărat. Dar nu vă pot relata ce au discutat doi oameni. Eu nu mă ocup cu povestiri ale conversaţiilor altora", s-a eschivat Ponta.

Potrivit deciziei politice a PNL, secretarii de stat ar trebui să-şi dea demisia, cu excepţia lui Stejerel Olaru de la MAE. Până în acest moment, Ponta nu a operat nicio revocare. (Gandul.info)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...