Liberalii atrag atentia ca externalizarea activitatii Modern Calor va duce la cresterea facturilor!

    Liberalii botosaneni atrag atentia ca procesul de concesionare al serviciilor societatii Modern Calor catre un operator privat, asa cum au in intentie sefii din Primarie, ar putea avea repercursiuni asupra cetatenilor care sunt racordati in acest momder la reteaua centralizata de termoficare, in sensul in care acestia vor trebui sa plateasca mai mult bani ca urmare a eliminarii subventiei acordata de municipalitate in prezent.

 Viorel Iliuta, presedintele organizatiei municipale a PNL Botosani solicita ca Executivul Primariei sa demareze un studiu de impact pentru a se vedea care sunt beneficiile si daunele sociale pe care populatia le va suporta ca urmare a externalizarii activitatii societatii de termoficare.

  “Vreau sa atrag atentia ca modernizarea operatorului care furnizeaza energia termica in sistem centralizat permite o exploatare in indicatori de randament foarte buni. In acelasi timp, reteaua primara este finalizata, iar cea secundara este in curs si nu mai este foarte mult de investit. In ciuda faptului ca reteaua este modernizata si la fel sursa si in trecut si in prezent s-au platit an de an subventii catre populatie si acestea nu sunt chiar mici. La nivelul actual de performanta al Modern Calor pretul de productie este unul bun si sigur ca poate fi imbunatatit in conditiile in care activitatea acolo se mai rentabilizeaza, a precizat Viorel Iliuta care a explicat ce s-ar intampla in cazul in care serviciul ar fi concesionat.

“In cazul in care serviciul este concesionat unui privat Primaria, prin vocea primarului Portariuc, nu va mai plati subventia de peste 10 milioane de lei insa acordarea sau neacordarea subventiei se poate face doar nediscriminatoriu si, in mod evident, daca acum clientii care, in general, au o conditie materiala mai modesta nu prea pot sa isi plateasca facturile, in mod evident, in momentul in care aceasta subventie nu s-ar mai plati factura va creste, a completat presedintele organizatiei municipale a PNL Botosani.

Iliuta a mai spus ca operatorul privat nu poate lucra decat in baza unor indicatori de performanta si e clar ca nicio societate comerciala care ar putea prelua acest serviciu nu poate decat sa incerce sa castige bani, nu sa ii piarda. .

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...