Liber la transferuri pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic!

Liber la transferuri pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic!
Veşti bune pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic din unităţile de învăţământ bătăşănene! Acesta se va putea transfera la o altă unitate de învăţământ, la fel ca şi cadrele didactice.

Săptămâna trecută a apărut un ordin de ministru care prevede metodolgia de transfer pentru această categorie de personal.

“A fost emis un ordin de ministru referitor la transferul personalului didactic auxiliar şi nedidactic pentru anul 2015 şi 2016. Este o metodologie care permite transferul acestui personal atât la cerere cât şi în interesul învăţământului între unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pentru a putea echilibra numărul de personal de acest gen la diverse şcoli. Personalul didactic auxiliar şi nedidactic nu avea voie la transfer. Se mutau între şcoli, în interesul învăţământului, printr-o comisie paritară. Acum este o metodologie de transfer ca la cadrele didactice, în funcţie de anumite criterii Se pot transfera numai din unităţile unde există un excedent de personal către cele care au în minus şi se poate face şi la cerere dacă există criterii, de sănătate, de apropiere de domiciliu", a precizat Iuliana Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani.  

 

Spune-ne opinia ta