Legea salarizării unice: medicul egal cu criminalistul, profesorul egal cu grefierul!

Legea salarizării unice: medicul egal cu criminalistul, profesorul egal cu grefierul!

 Profesorii vor egalitate cu magistratii  

Sindicaliştii din Educaţie nu sunt mulţumiţi: profesorii să fie echivalaţi cu magistraţii, spun ei!

Salariul medicului de clinică ar urma să fie echivalat cu cel al unui expert criminalist şi al unui asistent judiciar, printr-un proiect al legii de salarizare unică dezbătut ieri la Ministerul Muncii, împreună cu partenerii sociali.

La fel, profesorul cu gradul întâi de liceu ar urma să fie echivalat ca funcţie cu grefierul cu studii superioare, cu tehnicianul criminalist şi cu ofiţerul debutant.

Funcţia de referent ar urma să fie echivalată cu cea a agentului procedural sau cu a grefierului cu studii medii. Acestea sunt numai câteva dintre propunerile pentru echivalarea funcţiilor discutate la Ministerul Muncii.

Generalii şi chestorii vor fi protejaţi în continuare, acuză sindicaliştii.

Sindicatele, însă, au plecat nemulţumite.

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a spus că propunerile făcute până acum nu sunt corecte şi a cerut ca profesorii să fie echivalaţi cu magistraţii.

În ceea ce priveşte echivalarea funcţiilor din poliţie cu cele din armată, şeful ProLex, Vasile Lincu, a spus că ar fi de acord, dar numai cu condiţia să se menţină clasa de funcţii.

Reprezentantul confederaţiei Meridian, Ringo Dămureanu, s-a arătat de-a dreptul supărat fiindcă Ministerul Finanţelor nu a prezentat până acum nici o evaluare privind încadrările. "Suntem pe aceeaşi pistă falsă, Ministerul Finanţelor nu are nici o prognoză", a spus el.

Potrivit lui Dămureanu, Ministerul Justiţiei şi MAI nu au acceptat propunerile făcute, iar discuţiile nu au mai putut avansa. El susţine că MAI a adus nomenclatorul doar pentru funcţiile mici, pentru ca generalii şi chestorii să poată fi protejaţi în continuare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
56

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
36

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...