Legea raspunderii magistratilor - motivarea respingerii: "Nu asa, inainte de Craciun"

Legea raspunderii magistratilor - motivarea respingerii: "Nu asa, inainte de Craciun"
Fostul ministru liberal al Justitiei, Tudor Chiuariu, a explicat ca deputatii USL au votat, luni, impotriva noii Legii a raspunderii magistratilor, ducand la respingerea ei, chiar daca avea prevederi bune, intrucat a fost pusa pe ordinea de zi "pe furis, inainte de Craciun", iar, indiferent de ce contine ea, apartine unui Guvern care nu respecta justitia.

"Nu asa, inainte de Craciun si la presiunea unei delegatii a Comisiei Europene(...) Noi avem o neincredere fata de acest Guvern pentru ca si in discursul public si in actiunile sale nu respecta puterea judecatoreasca. Nu putem sa lasam acest Guvern care nu respecta puterea judecatoreasca sa-si mareasca prerogativele fata de aceasta putere. (...) Acorda marirea prerogativelor ministrului Justitiei privind sanctionarii magistratilor. (...) Acest guvern nu respecta hotararile judecatoresti - da ordonante peste ordonante, lucru inacceptabil in orice stat de drept. Nu putem sa dam prerogative acestui guvern in legatura cu puterea judecatoreasca, sa faca presiuni asupra acesteia", a adaugat el, la Tvr Info.

Deputatul liberal spune insa ca USL e dispusa la un dialog real pe aceasta masura, dar nu daca e trecuta "pe furis".

"Are si cateva lucruri bune, dar pe noi ne deranjeaza ca e promovat de un Guvern care nu respecta justitia (...)nu ne opunem de facto si nici de plano. Vreau sa va reamintesc ca unele din initiativele acestui guvern le-am acceptat cu amendamentele necesare - legea micii reforme. Dupa ce a fost modificata, a trecut cu unanimitate. (...)

Am fi vrut sa avem aceasta discutie - ce s-a intamplat in Camera a trecut orice imaginatie - a fost trecuta pe ordinea de zi fara sa fie votata pe articole. Au fost reprezentanti ai asociatiilor magistratilor la dezbatere si au spus ca sunt de acord sa fie o raspundere a magistratilor. Actualul sistem de raspundere nu e eficient (...) Poate e nevoie de mai multa reflectie si dezbatere decat s-o punem pe furis, pe ultima suta de metri", a afirmat Chiuariu, citat de ziare.com.

El a aparat si votul USL impotriva bugetului Agentiei Nationale de Integritate, afirmand ca ar fi ca Guvernul sa caute bani in alta parte.

"Cred ca, daca era atat de mare problema cu bugetul ANI, poate mai taiam de la presedintie si de la servicii si dadeam la ANI", mai spune fostul membru al Guvernului Tariceanu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
1

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
111

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
48

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...