Legea privind cainii vagabonzi, adoptata de deputati

Legea privind cainii vagabonzi, adoptata de deputati
Deputatii au adoptat marti legea privind cainii fara stapan, astfel ca soarta maidanezilor se afla de acum incolo in mainile autoritatilor locale.

Potrivit actului normativ adoptat marti prin vot, soarta cainilor fara stapan va fi decisa de primarii si consilii locale, anunta Tvr Info.

In favoarea legii s-au inregistrat 168 voturi, in timp ce 111 deputati au fost contra, iar 14 s-au abtinut. Camera Deputatilor adoptase pe 17 octombrie legea pe articole, insa votul final a fost amanat de mai multe ori, inclusiv saptamana trecuta, din cauza dezbaterilor tensionate asupra proiectului.

Maidanezii vor fi stransi de pe strada si daca in termen de 30 de zile nu vor fi adoptati, iar primariile nu vor avea bani sa ii tina in adaposturi s-ar putea sa fie eutanasiati.

Fiecare autoritate locala va decide printr-un referendum soarta cainilor fara stapan.

Insa adoptarea legii, care a fost amanata de mai multe ori, nu a fost lipsita de incidente. In sala de plen, la momentul votului, au fost prezenti si reprezentanti ai organizatiilor pentru drepturile animalelor. Cand au realizat ca legea a fost adoptata au inceput sa vocifereze si au fost scosi din sala, scrie ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O profesoară îi ia locul Cristinei Breșug în Consiliul Județean Botoșani!

astăzi, 14:06
33

Liliana-Mariana Viciriuc intră în plenul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani în locul Cristinei Breșug.Femeia social-democrată este profesoară la Liceul Tehnologic „Nico...

Botoșănean dat în urmărire după o condamnare pentru afaceri cu droguri! (Foto)

astăzi, 13:40
80

Florin Zaharia, cu domiciliul în localitatea Hudești, județul Botoșani, a fost condamnat pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor.Astfel, pe 25 aprilie 2024, Tribunalul Botosani a em...

Copiii dintr-o parohie din Botoșani au primit încălțăminte de la studenții din Iași! (Foto)

astăzi, 13:21
97

În data de 21 aprilie, copiii și tinerii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Pleșani, județul Botoșani, au primit vizita studenților de la Colegiul &b...