Legea care plafoneaza salariile din invatamant, contestata la CEDO!

Legea care plafoneaza salariile din invatamant, contestata la CEDO!

 LIVIU AXINTE, lider LSI  

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant a declarat ca noua lege privind salarizarea personalului din invatamant, care prevede plafonarea lefurilor, prin neplata procentului de 33% castigat in instanta, va fi contestata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

In paralel, si in tara vor fi promovate actiuni in instanta prin care va fi contestata aceasta lege.

“Avem programate actiunile noastre pe calea justitiei si le vom duce la bun sfarsit. Inclusiv prin actiunea pe plan european. Suntem in procedura de discutii cu specialistii. O sa vedem exact cum vom formula actiunile la CEDO si vom sti lucrurile acestea in 2-3 saptamani. Noi contestam faptul ca suntem categoria de bugetari care am fost scosi din legea de salarizare unitara a bugetarilor si regulile aplicate tuturor bugetarilor nu se aplica noua. De altfel, in ultima lege, cea care reglementeaza salarizarea in invatamant in anul 2011 sunt cuprinse prevederi care sunt contrare legii educatiei nationale, insa legea educatiei prevede ca daca, in mod expres, alte legi vor stabili altfel decat este in legea educatiei, atunci prioritara va fi legea educatiei. Vor interveni situatii in care in scoli diferite vor fi interpretari diferite", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI.

Pentru a preintampina astfel de situatii, liderul LSI sustine ca au fost deja formulate adrese care vor fi trimise in unitatile de invatamant, vizavi de modul in care trebuie interpretate anumite masuri din legislatie.

“In cazul unor procese care vor fi deschise pe noua lege de salarizare ne vom adresa si in privinta neconstitutionalitaii unor aspecte din aceasta lege", a adaugat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
29

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...