Legea care ar putea stopa migratia personalului medical a trecut de Senat!

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a anuntat, intr-o emisiune TV, trecerea in Senat a unui proiect de lege deosebit de important pentru sistemul medical din Romania, care vizeaza suplimentarea veniturilor cadrelor medicale.

"Vestea buna e ca tocmai mi-a trecut o lege, importanta pentru sistemul medical, aceea privind suplimentarea veniturilor medicilor. E o lege extrem de importanta la care contam si pe sprijinul colegilor din opozitie. (...) Legea ar putea rezolva problema migratiei personalului medical", a afirmat ministrul Banicioiu.

Propunerea legislativa a trecut cu 54 de voturi "pentru", 24 de voturi "impotriva" si 6 abtineri.

Nicolae Banicioiu a explicat ca legea "ar da posibilitatea cadrelor medicale sa aiba pacienti privati in spitalele publice". Altfel spus, "cu munca mai multa sa castigi mai mult", folosind o infrastructura deja existenta.

Ministrul Sanatatii a afirmat ca aceasta lege ar putea fi aplicabila chiar din 1 iulie, in conditiile unei mobilizari generale in Parlament.

"Legea nu poate fi doar a unui Guvern. E lipsita de consistenta politica. Trebuie votata si de opozitie. Altfel nu are rost", a mai spus ministrul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine și siguranță publică asigurate de jandarmi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași!

astăzi, 14:58

Jandarmeria Română, prin Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, va asigura, alături de celelalte structuri partenere, măsurile de ordine și siguranță publică...

Dansatorii din Botoșani fac cinste României la competiția din Cipru! (Foto)

astăzi, 14:38

Patru premii I, un premiu 3 și o mențiune au obținut sportivii din Botoșani care au reprezentat România la Cyprus Dance Fusion. Premiul I au obținut: Trio Choreography Fantasy - &ldqu...

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...