Leacuri ruseşti împotriva patimii beţiei!

Despre popoarele slave şi mai ales despre ruşi se ştie că sunt mari amatori de băuturi alcoolice. Poate tocmai de aceea, vechii "znahari", tămăduitorii din îndepărtatele stepe ruseşti, au reuşit să prepare diferite fierturi şi poţiuni care stârpesc pofta de alcool şi alungă mahmureala.

Reţete din strămoşi


* Se iau în proporţii egale următoarele plante: pelin, creţuşcă, angelică, cimbru, ace de ienupăr. Pes­te o lingură din amestecul de plante, se toarnă o cană cu apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Se administrează câte trei căni pe zi, la două ore după mesele principale. Durata trata­mentului este de două luni (în cazurile mai grave, până la şase luni), astfel: zece zile tratament, cinci zile pauză.

* Se face un amestec din patru părţi de cimbrişor şi o parte pelin. Peste două linguri din acest amestec, se toarnă o jumătate de litru de apă. Vasul se pune pe foc şi, după ce apa dă într-un clocot, focul se face mic şi lichidul se fierbe timp de zece minute. Se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară. Se bea câte un sfert de cană, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele princi­pale. Tratamentul se ţine timp de o lună. Se face o pauză de încă o lună, după care se poa­te relua.

* O jumătate de cană de suc proaspăt de rădăcină de ţelină se amestecă cu o ju­mătate de cană de apă. Se administrează o dată pe zi, pe stomacul gol. Durata trata­men­tului este de o lună de zile.

* Într-un borcan de opt-zece litri, se toarnă un litru de kefir (de preferat făcut în casă) şi câte o cană din următoarele cereale măcinate: grâu, secară, ovăz, orz, hrişcă, griş. Ingredientele se amestecă bine cu o lingură din lemn. Se toarnă apă fiartă şi răcită, până la umplerea completă a recipientului. Borcanul (fără capac) se aco­peră cu un prosop şi se lasă la tem­peratura camerei să fermenteze timp de trei zile. Pe­riodic, se amestecă cu o lingură de lemn. Se adminis­trează în orice moment al zilei, înainte sau după masă, fără restricţii de timp. Această băutură nu numai că înlătură dorinţa de a consuma alcool, dar este şi un bun detoxifiant pentru ficat şi aparatul digestiv.

* Un recipient de trei litri se umple pe jumătate cu ovăz. Se completează până sus cu apă fiartă şi răcită. Vasul se pune pe foc pe flacără mică şi se lasă timp de 30 de minute după ce dă în clocot. Se strecoară şi se adaugă 100 de grame de flori de gălbenele. Se aco­peră cu un capac, se înveleşte într-un prosop gros şi se lasă la infuzat timp de 12 ore. Se administrează câte 200 de mililitri, de trei ori pe zi, înaintea meselor prin­cipale. Durata tratamentului este de o săptămână.

* O lingură de fructe de scoruş şi o lingură de mă­ceşe se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu un litru de apă fiartă. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 40 de minute. Se strecoară şi se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie. Se administrează câte 60 de mililitri, dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul se ţine zece zile. Se face o pauză de o săptămână şi se poate relua.

* Se face un amestec dintr-o linguriţă de chimen, două linguriţe de pulbere de frunze de mentă, două linguriţe de rădăcină pisată de cătină, trei linguriţe de frunze de salvie. Peste ingredientele bine pisate se toarnă 600 de mililitri de apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă la infuzat timp de o oră. Se ad­mi­nistrează câte o lingură, din oră în oră, timp de ma­ximum trei zile.

Tratamente cu alimente bogate în potasiu

S-a constatat că persoanele care consumă în mod frecvent al­cool au o deficienţă de potasiu în organism. Ad­mi­nis­trarea alimen­te­lor cu conţinut de potasiu contri­buie în mod semni­fi­cativ la înlăturarea dorinţei de a in­gera alcool.

* Mere şi cuişoare - Se iau mere cât mai acre şi se introduc în ele, cât mai adânc, şase-şapte cuişoare. Se lasă până a doua zi. Se consumă câte trei mere pe zi, cu o oră înaintea meselor principale. Durata trata­mentului este de şase săptămâni.

* Tratament cu miere de albine: Se adminis­trează câte şase linguriţe de miere de cea mai bună calitate dimineaţa, pe stomacul gol. După 20 de mi­nute, se iau încă şase linguriţe de miere. Procedeul se repetă încă o dată, la un interval de alte 20 de minute. După minimum o oră de la cele trei reprize, se poate lua un mic dejun uşor. În prima zi, consumul de al­cool este interzis! A doua zi, procedeul se repetă întoc­mai, cu diferenţa că pacientului i se poate permite să consume o cantitate foarte mică de alcool, dacă do­rin­ţa este irezistibilă. Tratamentul poate fi urmat timp de o lună de zile.

* Păstură - Se administrează câte o linguriţă de păstură (polen fermentat în condiţii naturale), de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Durata tratamentului este de patru, maximum şase săptămâni.

Metode radicale

Fiertură de brădişor (Lycopodium selago)


Peste o lingură de brădişor, se toarnă o cană de apă. Se pune pe foc şi se fierbe timp de 20 de minute. Se completează cu apă clocotită, pentru a ajunge la un volum de 250 de mililitri. Se administrează pe sto­macul gol, câte două linguri, dimineaţa şi înainte masa de prânz. După 15-20 de minute, suferindul poate bea foarte puţin alcool (nu mai mult de o jumătate de pa­har). Leacul se administrează o dată pe săptămână. După circa trei-patru săptămâni, se insta­lează starea de dezgust faţă de alcool. Decoctul din brădişor provoacă vărsături şi o aversiune puternică faţă de alcoolul. Atenţie! Este contraindicat persoanelor care suferă de boli tiroidiene, diabet, hipertensiune arteria­lă, astm, tuberculoză pulmonară, ulcer gastric şi duo­denal.

Tinctură de leuştean

Peste o lingură de rădăcină de leuştean mărunţită şi şase frunze de dafin, se toarnă o jumătate de litru de vodcă. Recipientul se acoperă şi se lasă la macerat timp de o săptămână, într-un loc întunecos. Se admi­nis­trează ori de câte ori apare dorinţa de a con­suma alcool. La o jumătate de oră după ingerarea preparatu­lui, se vor instala starea de greaţă şi voma. După nu mai mult de o săptămână, va apărea aversiunea faţă de băuturile alcoolice.

Starea de sevraj

Decoct de ştevie - Peste o linguriţă de rădăcină pisată de ştevie creaţă (Rumex crispus), se toarnă o cană cu apă clocotită. Se fierbe timp de cinci minute, într-un recipient cu capac. Se trage de pe foc şi se lasă la infuzat timp de trei ore. Se strecoară şi se admi­nistrează câte o lingură, de şase ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se ţine până ce simptomele sevrajului dispar.

Autosugestie

În fiecare seară, înainte de culcare, repetaţi în gând de trei ori, lent, dar cu maximă convingere: "Dorinţa mea de a consuma alcool a pierit pentru tot­dea­una! Întregul meu organism nu poate to­lera alcoolul! Fiecare celulă din trupul meu respinge alcoolul!".

Formula AS

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Budăi: „PSD Botoșani a validat listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților!”

astăzi, 09:17

În cursul zilei de joi, Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani a validat listele de candidați pentru Senatul și Camera Deputaților. Redăm mai jos mesajul transmis de Mar...

Aurora boreală văzută din Botoșani: ”Sunt pur și simplu fără cuvinte!”

astăzi, 08:46

Aurora boreală a colorat din nou cerul României noaptea trecută. Nuanţe roşiatice, mov sau roz au acaparat bolta cerească, iar fenomenul a fost vizibil din aproape toate judeţele ţării, ...

Mită la examenul pentru șefi de tren: Doi angajați CNCIF Iași reținuți pentru corupție!

astăzi, 08:26

Cei doi sunt suspectați de implicare într-un caz de corupție legat de absolvirea unui curs pentru funcția de șef de tren. Potrivit comunicatului oficial, în perioada 24-25 septembri...