Leacuri ruseşti împotriva patimii beţiei!
Stiri Botosani Tuesday, 11 August 2015 ActualitateReţete din strămoşi
* Se iau în proporţii egale următoarele plante: pelin, creţuşcă, angelică, cimbru, ace de ienupăr. Peste o lingură din amestecul de plante, se toarnă o cană cu apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Se administrează câte trei căni pe zi, la două ore după mesele principale. Durata tratamentului este de două luni (în cazurile mai grave, până la şase luni), astfel: zece zile tratament, cinci zile pauză.
* Se face un amestec din patru părţi de cimbrişor şi o parte pelin. Peste două linguri din acest amestec, se toarnă o jumătate de litru de apă. Vasul se pune pe foc şi, după ce apa dă într-un clocot, focul se face mic şi lichidul se fierbe timp de zece minute. Se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară. Se bea câte un sfert de cană, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Tratamentul se ţine timp de o lună. Se face o pauză de încă o lună, după care se poate relua.
* O jumătate de cană de suc proaspăt de rădăcină de ţelină se amestecă cu o jumătate de cană de apă. Se administrează o dată pe zi, pe stomacul gol. Durata tratamentului este de o lună de zile.
* Într-un borcan de opt-zece litri, se toarnă un litru de kefir (de preferat făcut în casă) şi câte o cană din următoarele cereale măcinate: grâu, secară, ovăz, orz, hrişcă, griş. Ingredientele se amestecă bine cu o lingură din lemn. Se toarnă apă fiartă şi răcită, până la umplerea completă a recipientului. Borcanul (fără capac) se acoperă cu un prosop şi se lasă la temperatura camerei să fermenteze timp de trei zile. Periodic, se amestecă cu o lingură de lemn. Se administrează în orice moment al zilei, înainte sau după masă, fără restricţii de timp. Această băutură nu numai că înlătură dorinţa de a consuma alcool, dar este şi un bun detoxifiant pentru ficat şi aparatul digestiv.
* Un recipient de trei litri se umple pe jumătate cu ovăz. Se completează până sus cu apă fiartă şi răcită. Vasul se pune pe foc pe flacără mică şi se lasă timp de 30 de minute după ce dă în clocot. Se strecoară şi se adaugă 100 de grame de flori de gălbenele. Se acoperă cu un capac, se înveleşte într-un prosop gros şi se lasă la infuzat timp de 12 ore. Se administrează câte 200 de mililitri, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de o săptămână.
* O lingură de fructe de scoruş şi o lingură de măceşe se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu un litru de apă fiartă. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 40 de minute. Se strecoară şi se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie. Se administrează câte 60 de mililitri, dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul se ţine zece zile. Se face o pauză de o săptămână şi se poate relua.
* Se face un amestec dintr-o linguriţă de chimen, două linguriţe de pulbere de frunze de mentă, două linguriţe de rădăcină pisată de cătină, trei linguriţe de frunze de salvie. Peste ingredientele bine pisate se toarnă 600 de mililitri de apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă la infuzat timp de o oră. Se administrează câte o lingură, din oră în oră, timp de maximum trei zile.
Tratamente cu alimente bogate în potasiu
S-a constatat că persoanele care consumă în mod frecvent alcool au o deficienţă de potasiu în organism. Administrarea alimentelor cu conţinut de potasiu contribuie în mod semnificativ la înlăturarea dorinţei de a ingera alcool.
* Mere şi cuişoare - Se iau mere cât mai acre şi se introduc în ele, cât mai adânc, şase-şapte cuişoare. Se lasă până a doua zi. Se consumă câte trei mere pe zi, cu o oră înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de şase săptămâni.
* Tratament cu miere de albine: Se administrează câte şase linguriţe de miere de cea mai bună calitate dimineaţa, pe stomacul gol. După 20 de minute, se iau încă şase linguriţe de miere. Procedeul se repetă încă o dată, la un interval de alte 20 de minute. După minimum o oră de la cele trei reprize, se poate lua un mic dejun uşor. În prima zi, consumul de alcool este interzis! A doua zi, procedeul se repetă întocmai, cu diferenţa că pacientului i se poate permite să consume o cantitate foarte mică de alcool, dacă dorinţa este irezistibilă. Tratamentul poate fi urmat timp de o lună de zile.
* Păstură - Se administrează câte o linguriţă de păstură (polen fermentat în condiţii naturale), de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Durata tratamentului este de patru, maximum şase săptămâni.
Metode radicale
Fiertură de brădişor (Lycopodium selago)
Peste o lingură de brădişor, se toarnă o cană de apă. Se pune pe foc şi se fierbe timp de 20 de minute. Se completează cu apă clocotită, pentru a ajunge la un volum de 250 de mililitri. Se administrează pe stomacul gol, câte două linguri, dimineaţa şi înainte masa de prânz. După 15-20 de minute, suferindul poate bea foarte puţin alcool (nu mai mult de o jumătate de pahar). Leacul se administrează o dată pe săptămână. După circa trei-patru săptămâni, se instalează starea de dezgust faţă de alcool. Decoctul din brădişor provoacă vărsături şi o aversiune puternică faţă de alcoolul. Atenţie! Este contraindicat persoanelor care suferă de boli tiroidiene, diabet, hipertensiune arterială, astm, tuberculoză pulmonară, ulcer gastric şi duodenal.
Tinctură de leuştean
Peste o lingură de rădăcină de leuştean mărunţită şi şase frunze de dafin, se toarnă o jumătate de litru de vodcă. Recipientul se acoperă şi se lasă la macerat timp de o săptămână, într-un loc întunecos. Se administrează ori de câte ori apare dorinţa de a consuma alcool. La o jumătate de oră după ingerarea preparatului, se vor instala starea de greaţă şi voma. După nu mai mult de o săptămână, va apărea aversiunea faţă de băuturile alcoolice.
Starea de sevraj
Decoct de ştevie - Peste o linguriţă de rădăcină pisată de ştevie creaţă (Rumex crispus), se toarnă o cană cu apă clocotită. Se fierbe timp de cinci minute, într-un recipient cu capac. Se trage de pe foc şi se lasă la infuzat timp de trei ore. Se strecoară şi se administrează câte o lingură, de şase ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se ţine până ce simptomele sevrajului dispar.
Autosugestie
În fiecare seară, înainte de culcare, repetaţi în gând de trei ori, lent, dar cu maximă convingere: "Dorinţa mea de a consuma alcool a pierit pentru totdeauna! Întregul meu organism nu poate tolera alcoolul! Fiecare celulă din trupul meu respinge alcoolul!".
Formula AS
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Marius Budăi îl întreabă pe Iftime cum poate să ceară votul cetățenilor la parlamentare după ce le-a vândut repartitoare la suprapreț! (Video)
Deputatul PSD Marius Budăi a revenit cu o nouă întrebare adresată președintelui PNL Botoșani, Valeriu Iftime, care a refuzat până acum să răspundă la întrebările PSD privin...
Ludovic Orban și-a retras candidatura la preşedinţie!
Dezabaterea moderată de jurnaliștii Liliana Ruse și Cosmin Prelipceanu fusese programată pentru a-i reuni pe toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale de pe 24 noiembrie 2024. Se pare, î...
Comercianții nu mai sunt obligați să dea bon fiscal la plata cu cardul, proiect adoptat de Camera Deputaților!
Operatorii economici sunt scutiți de obligația de a elibera, din oficiu, bon fiscal la plata cu cardul, prevede un proiect adoptat luni, 18 noiembrie, de plenul Camerei Deputaților. Legea merg...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.47 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici