Leacuri din bătrâni: Terapia cu struguri
Stiri Botosani Friday, 3 October 2014 ActualitateDe la Maica Fevronia de la Sfânta Mănăstire Polovragi am aflat că o cură cu struguri este diferită, în funcţie de afecţiunile care trebuie tratate.
Ori de câte ori vorbim despre efecte terapeutice ne raportam la uleiul de struguri obţinut prin presare la rece. Acest ulei previne ischemia cardiacă şi tulburările circulatorii, precum hipertensiunea sau tensiunea arterială oscilantă. Folosirea constantă a uleiului din sâmburi de struguri în salate consumate zilnic este suficientă pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculară sau arterită. O cură de şase luni, în timpul căreia se consumă zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea suprafeţelor cu echimoze, produse de fragilitatea capilară şi previne accidentele vasculare. Toate aceste efecte benefice se datorează faptului că uleiul de struguri conţine grăsimi nesaturate, care ajută la menţinerea elasticităţii vasculare, precum şi substanţe care împiedică procesele degenerative ale vaselor sanguine. Acest ulei este recomandat în mod special persoanelor care au avut o dietă cu multă carne, prăjeli şi uleiuri rafinate.
Trei cure esenţiale cu struguri
Principalele proprietăţi terapeutice ale strugurilor sunt: remineralizante, tonic-aperitive, nutritive, depurative, diuretice, laxative. Indiferent de soiurile din care provin, strugurii sunt fructele cel mai bine tolerate de stomac, iar curele de struguri se ţin în funcţie de gravitatea fiecărei boli:
- Cură scurtă (2-3 zile) - această cură este benefică pentru bolile de: rinichi, ficat şi intestine, pe parcursul curei recomandându-se consumarea zilnică a 750-1500 g struguri.
- Cură medie (durează 15 zile) - se recomandă în cazul afecţiunilor de: inimă, ficat, rinichi, intestine, duoden, obezitate, dar mai puţin afecţiunilor maligne. Această cură se începe cu 1 kg de struguri pe zi, ajungându-se treptat la 2 kg pe zi.
- Cură lungă (2-6 săptămâni) - este recomandată în afecţiuni cardiace şi maligne. În timpul acestei cure, se ajunge treptat la 3 kg de struguri pe zi.
Mustul are o valoare nutritivă mai mare decât a laptelui
Mustul proaspăt de struguri are un bogat conţinut în zahăr, materii azotate şi săruri minerale. Datorită valorii nutritive foarte ridicate, mustul nefermentat este superior laptelui, motiv pentru care vechii călugări îl numeau lapte de post. (Ziarul Lumina)
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
„Aruncată ca o cârpă murdară”. Campioana din România intrată în Cartea Recordurilor cu o viață de film și suferințe enorme!
Povestea de viață trisă a sportivei Angelica Rozeanu Fosta mare sportivă s-a născut pe 15 octombrie 1921 (Bucureşti) și s-a stins din viață pe 2 februarie 2006 în Israel (Haifa). De-...
Ucigașul tăcut din fotbal. Boala cruntă care amenință foștii jucători: „Mai am de trăit între 2 și 6 ani”
Ian Alexander, fost jucător la Bristol Rovers, suferă de encefalopatie traumatică cronică, o afecțiune neurologică care este cauzată de multiple lovituri la cap. În vârstă de 61...
Oaia cu pielicele de la Botoșani, unicat în lume, preferata lui Ceaușescu!
România se află în topul european ca număr de ovine și caprine. Iar vârful de lance românesc în cercetare și dezvoltare de noi variații și rase în domeniul ov...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.66 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici