Lăzăroiu: 1,8 milioane de asistaţi nu muncesc, nu merg la şcoală şi nici nu au handicap

Lăzăroiu: 1,8 milioane de asistaţi nu muncesc, nu merg la şcoală şi nici nu au handicap
Aproximativ 8,3 milioane de asistaţi sociali sunt activi, iar 1,8 milioane dintre ei nu au un loc de muncă, nu sunt într-o formă de învăţământ, nu fac cursuri de formare profesională şi nici nu au un handicap, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit ministrului Muncii, cei aproximativ 1,8 milioane de beneficiari care nu au nicio ocupaţie şi nici vreun handicap, trăiesc, în mare parte, din ajutoare sociale, informează MEDIAFAX.

"Aproximativ 1,2 milioane de români au jumătate din venituri din ajutoare sociale. De ce ar munci dacă jumătate din venituri sunt de la bugetul de stat? Noua lege de asistenţă socială urmăreşte să-i activeze pe aceşti oameni. E obligaţia statului să-i încurajeze să-şi găsească un loc de muncă", a spus ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

El a adăugat că o parte dintre beneficii ar putea fi transformate în servicii (cantine, centre de zi), precizând că este necesară introducerea unei evaluări periodice a tuturor beneficiarilor.

Ministrul Muncii a mai spus că dacă din cei 14 miliarde de lei cheltuiţi anual pentru ajutoare sociale, 15 la sută ar fi fraudaţi, eliminarea fraudelor ar însemna o economie de aproximativ două miliarde de lei.

Lăzăroiu a precizat că, în 2010, la ajutoarele de încălzire a fost o fraudă de aproximativ 18 la sută, la încadrarea în grad de handicap de 36 la sută, la alocaţiile pentru sprijinirea familiilor de 15 la sută, iar la venitul minim garantat de opt la sută.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
3

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
28

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
379

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...