Lângă noi: Zeci de călugări de la Mănăstirea Putna, internați urgent cu coronavirus la spitalul din Suceava

Lângă noi: Zeci de călugări de la Mănăstirea Putna, internați urgent cu coronavirus la spitalul din Suceava

31 de calugari de la Mănăstirea Putna, printre care și Staretul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, au fost internați azi noapte în Spitalul Suceava cu simptome de coronavirus. Potrivit primelor informații, o parte dintre călugări au forme ușoare iar o parte ar fi asimptomatici.

Călugării au fost transportați de mai multe echipaje ale Ambulanței. ”Sunt internați. Cei mai mulți au forme ușoare, sunt asimptomatice. Sunt internați în spital. Directorul medical se ocupă și face o reevaluare. Ei au fost reevaluați ieri de medicul infecționist. Au stabilit tehnica terapeutică. Cam așa e situația. Nu pune niciunul dintre ei probleme.”, a declarat Anatolii Buzdugan , managerul interimar la Spitalul din Suceava, scrie StiridinBucovina.ro.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan a declarat că întreaga comunitate de la Putna a fost testată, iar cei 31 aduși la Spitalul Județean nu au forme grave ale bolii.

Testarea întregii comunități de la Mănăstirea Putna a fost decisă săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia în mănăstire a murit,  iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică. 

Un calugar de la Manastirea Putna a fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase de la București  cu elicopterul pe 5 mai 2020, după ce a fost depistat pozitiv COVID-10.

Călugării au stat în carantină la Hotelul Visarion Puiu din cadrul complexului monahal iar in urma testului la coornavirus la 104 persoane din Mănăstirea Putna 29 aveau testul pozitiv la coronavirus.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
8

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
121

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...