Lângă noi: Un tânăr de 32 de ani din Iași a murit după ce a lucrat o zi întreagă în soare!

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sfântul Spiridon” au încercat din răsputeri să salveze viaţa tânărului, care a fost adus în noaptea de marţi spre miercuri cu o febră de 43,4 grade Celsius.

 

Ei au reuşit să-i scadă temperatura corporală cu patru grade, dar nu l-au mai putut salva, din cauză că a făcut coagulare vasculară intradiseminată şi disfuncţie organică multiplă, scrie adevarul.ro.

„Era deja intubat de medicul din prespial, care l-au preluat din faţa casei lui. Am reuşit să îi reducem temperatura cu 4 grade, dar au apărut complicaţii, care sunt extrem de frecvente şi severe la asemenea grad de hipertermie. A făcut coagulare vasculară intradiseminată şi disfuncţie organică multiplă. În ciuda eforturilor de răcire şi terapiei administrate în UPU, tânărul a decedat. Vom solicita Institutului de Medicină Legală efectuarea necropsiei pentru a afla cauzele decesului”, a explicat dr. Diana Cimpoeşu.

Tânărul muncise toată ziua în soare, pe caniculă, în gospodărie până în momentul în care a leşinat, în jurul orei 19. Abia atunci familia a sunat la 112, iar mama lui spune că a durat ore bune până când a ajuns o ambulanţă şi medicii i-au acordat primul ajutor, relatează Ziarul de Iaşi.

„În jurul orei 7 seara, Dumitru a mers cu mine la cârd, să aduc vacile. Apoi s-a pus pe pat. La un moment dat a început să gâfâie și i-am dat un pahar cu suc și unul cu apă. Apoi mi-am dat seama că îi este rău tare și am chemat salvarea. Până a venit salvarea a durat ore bune. Când au venit, l-au pus in ambulanță și au încercat să îi scadă temperatura, câte un grad pe oră. Însă a murit la spital, acum ne pregătim de înmormântare”, a povestit mama tânărului decedat.

La rândul său, managerul Serviciului de Ambulanță Iași, Angelica Hristea, a declarat că apelul a fost primit la ora 20:05, iar echipajul de salvare a ajuns la fața locului la 20:13, găsindu-l pe tânăr deja inconștient.

„Abia în momentul în care el a devenit inconștient cei din jur și-au dat seama că trebuie să apeleze 112. Probabil că semnele existau cu câteva ore înainte, dar, considerându-l tănâr și sănătos, au apelat abia în momentul în care el și-a pierdut starea de conștiență”, a spus şi Diana Cimpoeșu, coordonatoarea Unității de Primiri-Urgențe a Spitalului „Sfântul Spirdon” din Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...