Lângă noi: Primul caz de pacient vaccinat care ajunge în stare gravă după infecția cu tulpina Delta

Lângă noi: Primul caz de pacient vaccinat care ajunge în stare gravă după infecția cu tulpina Delta

Un bărbat de 71 de ani, vaccinat și infectat cu tulpina indiană Delta, este internat în stare gravă la Iași. Bărbatul suferă de comorbidități importante și este internat la Terapie Intensivă, a declarat pentru HotNews.ro medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

„Acest lucru nu înseamnă că vaccinarea nu este eficientă și în fața variantei Delta", subliniază medicul Florin Roșu.

Este primul caz de pacient infectat cu tulpina Delta care ajunge în stare gravă chiar dacă s-a vaccinat, înregistrat până acum în România, însă este un caz special, fiind vorba despre un pacient care suferă și de alte afecțiuni grave.

Bărbatul de 71 de ani s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă la începutul acestui an.

Tulpina indiană Delta a coronavirusului a devenit oficial dominantă în România în această săptămână, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică. Potrivit specialiștilor, acest lucru înseamnă că România a intrat, săptămâna aceasta, în valul 4 al pandemiei de COVID-19.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat și el, marți, că România se află la debutul valului 4 al pandemiei.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a anunțat, săptămâna aceasta, că autoritățile intenționează să înceapă, în luna septembrie, administrarea celei de-a treia doze a vaccinului împotriva COVID-19 pentru persoanele cele mai expuse la îmbolnăvire - persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane aflate în evidență cu boli cronice și personalul medical.

Tulpina Delta a devenit oficial dominată în România, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică, iar în general, odată cu dobândirea dominanței, are loc și debutul unui nou val de infectări cu tulpina dominantă, motiv pentru care putem considera că valul 4 al pandemiei a debutat în țara noastră în această săptămână, afirmă epidemiologul Octavian Jurma. Acesta se așteaptă ca în perioada următoare să vedem o dublare a numărului zilnic mediu de cazuri la aproximativ două săptămâni, "ceea ce înseamnă că deschiderea școlilor va avea loc la o medie între 2.000 și 3.000 de cazuri pe zi."
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
435

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
56

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...