Lângă noi: O mânăstire din Suceava îşi va testa angajaţii cu aparatul alcooltest

Lângă noi: O mânăstire din Suceava îşi va testa angajaţii cu aparatul alcooltest

Momente amuzante într-o mânăstire din România după ce soția unui angajat s-a plâns ca bărbatul vine beat acasă, călugării fiind, în opinia acesteia, principalii vinovaţi. Așa se face că mânăstirea îşi va testa angajaţii cu aparatul alcooltest.

Într-o postare publicată pe site-ul Arhiepiscopiei, oficialii au explicat faptul că vor introduce, la cerere, o testare alcooltest a angajaţilor care lucrează într-o mânăstire din Suceava. Oficialii nu au explicat care mânăstire va ” beneficia” de un asemenea tratament.

Decizia vine după ce, tot pe pagina de internet o femeie s-a plâns mai marilor Bisericii Ortodoxe despre faptul că soţul ei vine beat acasă. Acuzaţiile sunt destul de grave pentru că femeia susţine că în pofida faptului că soţul ei are probleme cu alcoolul, chiar călugării sunt cei care îi dau de băut.

„Bună seara! Vă rog din suflet să mă lămuriți și pe mine cum se poate că la o mănăstire muncitorii să fie mai mereu în stare de ebrietate? Sunt soția unuia dintre muncitori, iar de fiecare dată când vine acasă beat sunt probleme în familie. E destul de clar că soțul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca într-o instituție bisericească să se întâmple astfel de lucruri.

Pe lângă faptul că sunt muncitori care nu sunt angajați și care se pot accidenta la locul de muncă, mai fac rost foarte ușor de băutură din depozitul mănăstirii (a nu se înțelege că şi-o procură singuri, le este dată de către cei responsabili cu depozitarea). Poate reușiți să luați nişte măsuri. Știu că nu le poate pune nimeni dop la gură, dar poate totuși se poate face ceva. Nu este deloc ușor când vin copiii acasă și plâng că îi face tatăl lor de râs prin sat atunci când este beat. Până a lucra la mănăstire consuma alcool aproximativ o dată la doi ani. Nu mă aștept să vină spunând rugăciuni acasă (deși nu ar fi rău), dar poate nu ar strica să aducă banii munciți din greu în familie (și nu neapărat mie, pentru că și eu lucrez și am salariul meu). Vă mulțumesc anticipat.”

Răspunsul nu a încetat să vină. ÎPS Calinic și-a arătat tristețea celor relatate de femeie şi a decis ca la mânăstirea respectivă să fie introdusă testarea cu aparatul alcooltest pentru angajați.

„Sesizarea pe care ne-ați transmis-o m-a întristat. Conducerea acelei mănăstiri vă asigură că, împreună cu cei responsabili, va lua măsura de a nu se mai bea alcool în incinta mănăstirii și va încerca să asigure suportul necesar celor care suferă de această patimă”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Calinic, ÎPS Calinic de la bun început, după care a atras atenția că se va proceda la verificarea cu etilotest.

 

Spune-ne opinia ta