Lacul lui Eminescu starneste nedumeriri in plenul sedintei Consiliului Judetean!

Lacul lui Eminescu starneste nedumeriri in plenul sedintei Consiliului Judetean!
Zvonurile ca actualul proprietar al Lacului cu nuferi de la Ipotesti ar fi vandut suprafata de padure care ii apartine unor cumparatori straini, pretul pe care medicul Vasiliu il solicita pentru obiectivul turistic de la Ipotesti, precum si neclaritatile legate de retrocedarea Lacului lui Eminescu sunt aspecte pe care consilierii judeteni vor sa le lamureasca.

Interpelarea a fost facuta in sedinta de Consiliu Judetean de astazi de catre Gheorghe Epuras, consilier PNL.

"Am discutat cu primarul comunei Mihai Eminescu si am auzit si din surse ca proprietarul actual Vasiliu ar fi vandut suprafata de padure care ii apartine unor americani sau israelieni. Va rog, cei care vin la Ipotesti vor sa vada Lacul lui Eminescu. Impreuna cu consilierii comunei Mihai Eminescu trebuie sa facem ceva pentru a redobandi aceasta suprafata", a spus Gheorghe Epuras

Raspunsul presedintelui CJ, Mihai Tabuleac, a fost in directia apelarii la justitie pentru clarificarea acestei probleme.

"S-a ajuns intr-un blocaj, noi am introdus cerere in justitie pentru ca judecatorii sa transeze actiunea", a precizat Mihai Tabuleac.

"Mass-media trebuie sa stie ca atunci cand s-a negociat proprietarul nu a vrut sa cedeze pentru mai putin de 4 miliarde. Specialistul nostru trebuie sa mearga din nou, daca nu, sa verificam actele de retrocedare, nu se poate asa ceva", a conchis Gheorghe Epuras.

Executivul Consiliului Judetean a apelat deja la ajutorul instantei, urmand ca in urma unei noi expertize sa se stabileasca pretul corect pentru cumpararea Lacului cu nuferi.

Pretul initial, stabilit de comisia CJ, a fost de 70.000 de lei. Suma ceruta de proprietar, medicul Dorin Vasiliu, este insa de 200.000 de lei.


Sedinta Consiliului Judetean Botosani este transmisa, in aceste momente, pe www.live.botosani.ro!
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
557

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
62

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
70

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...