Laborator de analize al „Mavromati" declarat focar COVID

Laborator de analize al „Mavromati" declarat focar COVID

Laboratorul de analize din cadrul blocului central al Spitalului Județean „Mavromati" a fost declarat focar COVID, după ce șase angajați au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Săptămâna trecută, o infirmieră a laboratorului a fost confirmată cu aceeași afecțiune, astfel că s-a dispus testarea întregului personal medical. Vineri seară, au fost comunicate rezultate pozitive pentru încă cinci cadre.

„Laboratorul a fost închis, urmând a fi dezinfectat, în acest timp efectuarea de analize fiind redirecționată către Maternitate și Unitatea de Primire a Urgențelor”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP). 

Nu mai puțin de 14 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de DSP.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1609, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției. 

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 242 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 187, iar incidența de infectare este de 0,40 per mia de locuitori. 

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 107 decese. 

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

(foto:generic) 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

165 de posturi ar putea fi deblocate la Spitalul Județean (video)

astăzi, 14:43
97

Autoritățile centrale promit deblocarea a 165 de posturi pentru Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, care se confruntă cu un deficit de peste o mie de angajați, a...

VIDEO: Proiect pilot la „Mavromati” pentru refacerea imaginii spitalelor și îmbunătățirea relației cu pacienții

astăzi, 13:48
154

Ministerul Sănătății propune implementarea unui proiect pilot în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Botoșani, prin care să eficientizeze comunicarea dintre angajați și pa...

Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Botoșani vor începe la primăvară

Marţi, 3 Octombrie 2023
988

Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Botoșani vor începe la primăvară, conform estimărilor făcute de autorități. La Ministerul Dezvoltării au fost aprobați indicatorii tehn...