La volan, cu 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Au trecut sărbătorile, dar nu şi cheful de băutură! Nu puţini sunt botoşănenii care urcă la volan în stare avansată de ebrietate, punând în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

Luni după-amiază, în jurul orei 17.40, a fost depistat în trafic, pe DN 24C, în localitatea Ştefăneşti, autoturismul Dacia 1310 condus de M. Silviu-Valentin, de 41 de ani, din localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, dar dimineaţă, a fost identificat în trafic, pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, autoturismul marca Volkswagen Vento condus de R. Marcel, de 55 de ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală,cauzele urmând a fi soluţionate procedural.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
173

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
235

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
828

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...