La un pas de dezastru dupa ce mai multe sprayuri au explodat pe o plita incinsa!

Pompierii botosaneni au fost solicitati marti dupa amiaza sa stinga un incendiu generat de o cauza mai putin intalnita.

Mai multe sprayuri uitate pe o plita au explodat, incendiind bucataria de vara a unui cetatean din satul Cotusca, comuna Crasnaleuca.

S-a intamplat marti, cu putin timp inainte de ora 17.00, cand proprietarul, Alexandru Costache A., de 75 de ani, a facut focul in soba pentru a prepara mancare. Nu a observat ca pe plita se aflau cateva sprayuri. Din cauza caldurii, acestea au explodat, incendiind materialele combustibile din incapere.

Speriat, barbatul a solicitat sprijinul pompierilor.

Cand echipajul din cadrul Garzii de Interventie Saveni a ajuns la fata locului, flacarile cuprinsesera bunurile materiale aflate in bucataria de vara. Incendiul a fost stins in 15 minute, fiind salvate bunuri materiale in valoare de 20.000 de lei.

"Flacarile au distrus 12 m.p. din tavanul bucatariei construit din lemn, stoleria din lemn, un pat, mobilierul din bucatarie si materialele textile aflate in incapere, pagubele fiind estimate la 1.000 de lei", a mentionat Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul IJSU Botosani.

Nici bine nu au ajuns pompierii in unitate ca un alt cetatean, din comuna Avrameni, le-a solicitat sprijinul. Ilie L., din satul Aurel Vlaicu, s-a speriat cand a vazut ca tabloul electric de distributie al locuintei a luat foc.

Cinci servanti pompieri s-au deplasat la locul indicat si au stins incendiul in mai putin de 10 minute, inainte ca acesta sa se extinda. Flacarile au distrus doar tabloul electric in valoare de 100 lei.

Pompierii au salvat casa de locuit si celelalte anexe in valoare de 20.000 lei. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de un scrutcircuit produs la tabloul electric ca urmare a suprasolicitarii instalatiei electrice prin folosirea mai multor aparate electrocasnice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
376

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
508

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
629

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...