A pus preparatele din carne la afumat, dar a lăsat focul nesupravegheat. În lipsa lui, grăsimea scursură s-a aprins. Un vecin a observat flăcările și a dat alarma.
Evenimentul a avut loc în această noapte, într-o gospodărie din orașul Săveni.
La caz au ajuns pompierii militari din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la o anexă.
Până la sosirea pompierilor, proprietarul a reușit să își scoată carnea din afumatoare.
Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:
-afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile.
-se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.
-este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.
-curațați afumatoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.