La un pas de condamnare, Voiculescu il ataca pe Basescu: Mai nenorocit ca el nu e niciunul

La un pas de condamnare, Voiculescu il ataca pe Basescu: Mai nenorocit ca el nu e niciunul
La un pas de a fi condamnat definitiv in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, Dan Voiculescu ii da replica sefului statului care l-a numit recent "turnator nenorocit": "mai nenorocit ca Traian Basescu nu e niciunul!" spune Voiculescu. Dupa ani intregi de procese, zeci de termene si amanari, presedintele fondator al Partidului Conservator s-a prezentat din nou in fata instantei sperand sa scape de pedeapsa.

Dan Voiculescu s-a prezentat in fata instantei la un nou termen in dosarul ICA si a declarat ca isi doreste anularea privatizarii.

"A aparut o idee care mi se pare foarte buna. Un avocat, nu stiu al cui, a ridicat problema anularii privatizarii, care inseamna ca ei sa-si ia terenul si cladirile alea superbe si sa le vanda cu 60 de milioane, cat cred ca valoreaza, iar eu sa-mi recuperez toti banii pe care i-am bagat in ICA. Va asigur ca este o suma foarte mare. As prefera sa se ia aceasta decizie", a spus fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, la iesirea din sediul Curtii de Apel Bucuresti, unde s-a judecat un nou termen in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

Pe de alta parte Dan Voiculescu a raspuns si declaratiilor facute de Traian Basescu la Realitatea TV. "Nu il urmaresc pe Traian Basescu ce spune pentru ca spune numai prostii. Cred ca mai nenorocit ca el nu e niciunul", a spus Voiculescu.

Pe 8 aprilie, judecarea dosarului privind privatizarea ICA, in care sunt acuzati Dan Voiculescu si alte 12 persoane, a fost amanata o saptamana, dupa ce unul dintre judecatori a formulat marti cerere de abtinere, pe motiv ca in presa au aparut materiale "neadevarate" despre presupuse interese ale acestuia.

Curtea de Apel Bucuresti a reluat marti judecarea apelurilor formulate in dosarul in care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi si alte 11 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Instanta a constatat ca in cauza nu exista vicii de procedura si ca se poate trece la judecarea cazului, moment in care judecatorul Stan Mustata, unul dintre magistratii din complet, a aratat ca formuleaza cerere de abtinere. Judecatorul a explicat ca, in urma unor materiale de presa "neadevarate", in care se relateaza presupuse interese ale sale in acest dosar, doreste sa formuleze cerere de abtinere, pentru eliminarea oricaror dubii sau suspiciuni.
Astfel, instanta a amanat judecarea dosarului pentru o saptamana, timp in care va fi solutionata cererea de abtinere a magistratului.

Judecarea apelului a inceput in 7 martie, atunci Curtea de Apel Bucuresti stabilind ca la termenul din 8 aprilie sa reaudieze persoanele judecate in dosarul privind privatizarea ICA.

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani. Instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop au fost condamnati la sase ani de inchisoare cu executare. Instanta a mai dispus condamnarea la cate cinci ani de inchisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
17

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
35

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
44

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...