BugetariI intră azi în minivacanța de 1 Mai!

BugetariI intră azi în minivacanța de 1 Mai!
De vineri la amiază, angajații din sectorul public se vor bucura de o minivacanță. Deoarece 1 Mai, zi de sărbătoare legală nelucrătoare, pică în acest an într-o zi de marți, Executivul a decis acordarea unei zile libere lucrătorilor de la stat în data de 30 aprilie, astfel încât aceștia să beneficieze de o scurtă vacanță în perioada Zilei Muncii. Hotărârea nr. 207/2018 privind stabilirea zilei de 30 aprilie 2018 ca zi liberă a fost publicată recent în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la data publicării.
 
Bugetarii vor fi nevoiți să recupereze această liberă fie prin lucrul în ziua de 5 mai 2018, care este zi de sâmbătă, fie prin prelungirea programului de lucru în mai multe zile, dar fără să depășească data de 11 mai 2018.
 
De zi liberă la sfârșitul lunii aprilie nu vor putea beneficia, scrie Avocatnet.ro, bugetarii care lucrează în locuri în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită specificului activității sau procesului de producție, și anume angajații unor instituții medicale, ai unităților de alimentație publică sau ai unităților de producție “cu foc continuu”. Totodată, nici magistrații sau celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie 2018 nu vor beneficia de liber în această zi.
 
Și salariații din mediul privat ar putea beneficia de zi liberă în data de 30 aprilie, cu condiția ca angajatorul să decidă acest lucru sau dacă își iau concediu de odihnă, făcând punte între zilele libere ale weekend-ului și Ziua Muncii.
 

Zilele libere în 2018, conform Codului Muncii, sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
8 aprilie 2018 (duminică), 9 aprilie (luni) — Paști
1 mai — Ziua Muncii
27 mai (duminică), 28 mai (luni) — Rusalii
1 iunie - Ziua Copilului
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciun

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
48

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
348

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
694

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...