La Repubblica: Romania, socata de gestul italienilor care sustin un criminal - VIDEO

La Repubblica: Romania, socata de gestul italienilor care sustin un criminal - VIDEO
Opinia publica din Romania este socata si contrariata de atitudinea italienilor care au venit sa il ovationeze si aplaude pe agresorul infirmierei romance, Maricica Hahaianu, care a fost incarcerat, dupa ce victima a murit, scriu in editia de miercuri jurnalistii italieni de la La Repubblica.

"La televizor, in ziare, pe principalele site-uri de informatii si bloguri din Romania au aparut articole in care autorii romani se arata socati de reactia italienilor care au aplaudat gestul criminal al lui Alessio Burtone. Romanii au fost socati. Pe Video News a fost postat filmuletul cu aplauzele celor 200 de persoane, iar titlul este unul sugestiv: Aplaudand un criminal!", scrie La Repubblica.

"Aplaudat pentru ca a ucis. Agresorul romancei ucise la Roma este sustinut de zeci de italieni" - este titlul ales de canalul de stiri Antena 3. Si Jurnalul National scrie ca prietenii si familia lui Alessio Burtone ii iau apararea.

La Repubblica mai scrie ca si pe blogul jurnalistei romance Miruna Cajvaneanu a aparut un material care semnaleaza diferenta de atitudine dintre un "criminal roman" si unul "italian".

Reporterul constata ca, in Italia, "dupa fiecare crima atribuita romanilor au fost furnizate din belsug, prin orice mijloace la dispozitia mass-media, pozele atacatorilor invocati." In timp ce "acest lucru nu s-a intamplat si in cazul Maricicai Hahaianu. Pana in prezent, agresorul a fost prezentat ca un " baiat bun ", cu " inima franta si dezamagit de ce a facut", noteaza Miruna.

La randul ei, socata si indurerata, mama victimei cere ca agresorul sa fie condamnat la inchisoare pe viata pentru gestul pe care l-a facut. (ziare.com)

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
185

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
268

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...