La licenta si la definitivat, aceeasi poveste ca la bac: se pica pe capete!

La licenta si la definitivat, aceeasi poveste ca la bac: se pica pe capete!
Dupa catastrofa de la bacalaureat, unde candidatii n-au putut misca in banci si n-au trecut cu zecile de mii, si la licenta ne confruntam cu un fenomen similar. Studentii care isi dau acum examenele sunt supravegheati mult mai strict. Unde nu sunt camere indreptate spre ei, sunt profesorii neiertatori. La afisare, jale mare. Intr-o facultate din Brasov, de exemplu, aproape jumatate dintre studenti au picat, cu note de 2 sau 3, relateaza ProTV.

La examenul de licenta de la Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brasov, s-a picat pe capete! Peste 80 de studenti din 183. Iar cea mai mare medie a fost 7,75.
 
Profesorii au o explicatie: anul acesta nu s-a putut copia! E drept ca nu au fost camere de supraveghere, dar nimeni n-a putut intra cu telefonul mobil si, ca sa nu se inspire unii de la altii, au fost asezati cu cel putin un loc liber intre ei.
 
Si la examenele de titularizare a aparut un fenomen interesant. La Oradea membrii comisiei spun ca multi candidati, afland ca vor fi camere de supraveghere in sali, exact ca la bacalaureat, si-au retras fisele de inscriere. Poate ca asa, frica a mai triat din ei: sunt 15 pe loc pentru ca, spre deosebire de anii trecuti, au fost scoase de trei ori mai putine posturi.
 
Practic, ai nevoie de o determinare de fier ca sa fii profesor. In Alba, de exemplu, o profesoara de romana se lupta cu alti 39 de candidati pentru un loc.
 
La Cluj, insa, nu se mai inghesuie nimeni la licee. Bataia cea mai mare se da pentru posturile de educatori si invatatori: sunt peste 500 de concurenti, pe numai 65 de posturi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
6

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...