La incheierea contractului de management pentru Memorialul Ipotesti, CJ a propus o serie de indicatori de performanta!

La incheierea contractului de management pentru Memorialul Ipotesti, CJ a propus o serie de indicatori de performanta!

MILUTA JIJIE

Odata cu incheierea contractului de management dintre directorul Miluta Jijie si conducerea Consiliului Judetean, ocazie cu care s-a stabilit si diminuarea salariului, de la 5.688 lei la 4.900 lei, s-au prevazut si indicatorii de performanta propusi de CJ pentru o mai buna functionare a institutiei de cultura, fiind crescut  gradul de acoperire din venituri proprii a cheltuielilor Memorialului Ipotesti, de la 3,61% la 4,56%.

"E adevarat ca e o crestere mica, dar nu ne dorim ca aceste institutii sa se transforme in institutii economice, care doar sa colecteze banul. S-au impus proiecte realizate ca initiatori si parteneri, si aici avem proiecte regionale, nationale, transfrontaliere si proiecte europene. Daca la ora actuala la proiectele europene initiate de Memorialul ipotesti avem doar un singur proiect, ne propunem ca in 2012 sa avem macar 3 proiecte europene initiate de Memorialul Ipotesti", a spus Catalina Lupascu, vicepresedintele CJ.

De asemenea, Consiliul Judetean propune ca Memorialul Ipotesti sa initieze  minimum doua proiecte transfrontaliere, in acest an nefiind niciun astfel de proiect. O alta propunere a CJ este ca Memorialul Ipotesti sa aiba minimum patru proiecte nationale pe an si sa fie si partener in proiectele regionale.

"La ora actuala Memorialul Ipotesti nu se regaseste pe niciun proiect regional, si noi am propus ca institutia sa fie partenera macar in doua proiecte regionale. Memorialul va trebui trebui sa organizeze 3-4 cursuri de vara, unde participa elevi si adulti din zona artei populare, avem acolo un atelier de restaurare si pot participa cei interesati la aceste cursuri. Vor trebui sa fie organizate si cercuri cu elevi, lucrari stiintifice", a declarat Catalina Lupascu.

Peste un an de zile se va vedea gradul de atingere a indicatorilor de performanta, iar in cazul in care indicatorii nu sunt realizati, vicepresedintele CJ a precizat ca exista o cauza in contract, care prevede ca salariul poate fi diminuat cu 5-10 %.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
4

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
27

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...