La furat cu "sacosa invizibila"!

La furat cu "sacosa invizibila"!
Hot inteligent! Un adolescent de 16 ani a păcălit senzorii antifurt dintr-un supermarket cu o sacoşă pe care a confecţionat-o singur, la indicaţiile unui prieten care învăţase metoda în Germania.

Liviu Alexandru, din Suceava, îşi făcuse un obicei din a merge "la cumpărături" cu sacoşa-minune. În ultima săptămână, adolescentul a dosit mai multe articole de îmbrăcăminte în plasă, pe care a reuşit să le scoată din supermarketul sucevean fără să alerteze senzorii.

Valoarea totală a pagubei s-a ridicat la 459 de lei.

Încurajat de propriul succes, în urmă cu trei zile, Liviu şi-a burduşit sacoşa cu haine. Vânzătoarele de la raion au observat mai multe umeraşe goale şi au acţionat alarma. Băiatul a fost interceptat chiar în parcarea complexului comercial, cu sacoşa plină.

"Este primul furt de acest gen înregistrat în 2009. Nu ne-am mai confruntat până acum cu metoda sacoşei invizibile", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Tânărul a povestit poliţiştilor cum a confecţionat sacoşa la indicaţiile unui amic care "făcuse Germania".

A luat o sacoşă din hârtie pe care a căptuşit-o cu un strat de scotch închis la culoare, un strat de folie de aluminiu alimentar, alt strat de scotch şi încă un strat de hârtie. Liviu este acum cercetat pentru furt calificat şi riscă trei ani de închisoare.

Sursa: Adevarul

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
119

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...