La Dorohoi, primarul vrea sa infiinteze Sfatul Obstii!

La Dorohoi, primarul vrea sa infiinteze Sfatul Obstii!

 Dorin Alexandrescu, primarul orasului Dorohoi  

Primarul municipiului Dorohoi intentioneaza sa infiinteze in cel mai scurt timp un gen de consiliu consultativ, numit Sfatul Obstii, pentru a veni in intampinarea problemelor acute cu care se confrunta dorohoienii.

De asemenea, intentia primarului are in vedere si o solutionare rapida a problemelor stringente ale locuitorilor municipiului Dorohoi, probleme care de multe ori nu reusesc sa treaca de filtrul serviciilor din subordine.

Am dat spre rezolvare o idee a mea. Avand in vedere ca Dorohoiul are mai multe cartiere si difera foarte mult preocuparile oamenilor si necesitatile pe care le au, am inceput un fel de consultari cu populatia. Sunt foarte multe diferente intre ce se intimpla intre o zona si alta. Si m-am gandit sa simplific putin lucrurile, sa am niste reprezentanti ai oamenilor. Se aleg intre ei, sa adune toate problemele cu care se confrunta in acea zona. La aceasta sedinta consultativa cerintele oamenilor vor ajunge operativ la primar si atunci primarul va veni rapid in intampinarea lor, a precizat primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Sfatul Obstii va avea un cuvant de spus si in cazul proiectelor de anvergura pe care consiliul local dorohoian le are in vedere.

In momentul in care am proiecte mari, acest consiliu va afla primul, reprezentantii cartierelor vor comunica oamenilor si vor sanctiona sau aproba. Asa incerc sa fac si cu proiectul acesta de vanzare a unei suprafete de teren din zona, ca urmare a unor cereri venite de la niste dezvoltatori, a adaugat primarul.

Dorohoienii mai in varsta isi amintesc cu nostalgie ca un asemenea consiliu consultativ a existat inainte de 1989, pe linga primarii, cunoscut sub numele de Sfatul Obstii, din care faceau parte, de regula, oameni de varsta a treia, cu o bogata experienta de viata si care mediau unele conflicte dintre cetateni, pentru ca acestia sa nu ajunga in instanta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...