La Botosani, 20.000 de pensionari primesc din februarie pensii mai mari!

La Botosani, 20.000 de pensionari primesc din februarie pensii mai mari!
Pensionarii care vor beneficia de pensii mai mari fac parte din categoria celor incadrati in grupele superioare de munca, care atunci cand s-au aflat in campul muncii au beneficiat de sporuri pentru conditii grele.

Potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Pensii, la nivelul judetului Botosani sunt aproximativ 20.000 de pensionari care de luna aceasta vor primi pensii marite. Procentele de majorare sunt de 50% pentru perioadele in care beneficiarii si-au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca si de 25% pentru perioadele in care persoanele in cauza au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca.

"In acest moment suntem in faza finala de rulare a aplicatiilor atat la nivel judetean, cat si la nivel national, pentru a preintimpina aparitia unor erori de calcul. Drepturile se vor acorda, in mod centralizat, incepand cu plata pensiilor pentru luna februarie si se cuvin de la 1 ianuarie 2011, data intrarii in vigoare a noii legi a sistemului public de pensii. Discutam de un numar de aproximativ 15.000 de pensionari ale caror drepturi au fost stabiliate inainte de 1 aprilie 2001 si de aproximativ 5.500 de pensionari care au intrat in drepturi dupa aceasta data. Pentru situatiile in care aceste drepturi nu se vor acorda centralizat, Casa Judeteana de Pensii Botosani va proceda la recomunicarea datelor cuprinse in dosare catre C.N.P.P., astfel incat pensionarii sa beneficieze, in cel mai scurt timp, de drepturile ce li se cuvin", a declarat Narcis Dretcanu, director adjunct Casa Judeteana de Pensii.

De cresterea acestor punctaje anuale beneficiaza si persoanele ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada 1 aprilie 2001 – 2 noiembrie 2008 inclusiv, numai in situatiile in care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagiile complete de cotizare prevazute de legislatia in vigoare, in perioada respectiva.

Nu beneficiaza de cresterea punctajelor anuale persoanele al caror punctaj mediu anual s-a determinat luandu-se in calcul vechimea in munca necesara deschiderii dreptului la pensie prevazuta de acte normative cu caracter special.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
266

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
328

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
743

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...