La 4 zile de la inaugurare, noul sediu al Colegiului National A.T.Laurian a intrat la apa

La 4 zile de la inaugurare, noul sediu al Colegiului National A.T.Laurian a intrat la apa
Nu au trecut nici patru zile de cand elevii Colegiului National Laurian invata in noul corp, iar acum sunt nevoiti sa stea in mijlocul clasei cu o galeata. Inca nu a fost facuta receptia la instalatia sanitara, se scuza directorul adjunct al colegiului, Ioan Onofrei.

Chinurile facerii au durat 18 ani, peste 12 000 000 de lei a costat ridicarea cladirii, doua firme de constructii s-au batut pentru executie. Pentru ca intr-un final, cand elevii ar fi putut sa se bucure de noua casa, sa invete printre picaturi. Si asta la nici patru zile de cand corpul a fost dat in folosinta.

Astazi, printre banci si elevi, la loc de cinste, in mijlocul clasei, se afla o galeata unde se strangea apa ce cadea de sus, din tavan.

Ioan Onofrei, director adjunct,Colegiul National A.T. Laurian: Noi am constatat ca in timpul destul de indelungat, cat cladirea a stat nefolosita, au aparut mici fisuri, mici imperfectiuni pe la instalatia de apa. In acest moment, insa, ele se repara. Echipele chiar de la cele doua firme sunt la noi. Ca la orice cladire noua si proaspat receptionata, sunt cateva mici probleme, le-as spune eu, ele se datoreaza faptului ca noi urmeaza sa facem receptia la instalatiile sanitare si cele termice zilele acestea. In sali avem probleme doar la o singura sala, in rest sunt probleme pe la chiuvete si pe la instalatiile sanitare.

Managerul firmei care se ocupa in acest moment de lucrarile la corpul nou al Colegiului A.T. Laurian confirma ca receptia s-a facut doar pentru 60% din cladire.

Dorin Zaharescu, director Ascon: A fost predat partial, deci nu s-a facut o receptie finala, pentru ca elevii sa aiba unde invata tinand cont ca invatau in 3 schimburi. Frecvent se intampla ca in timpul lucrarilor sa intervina probleme. Dar sunt probleme minore. In general, pana se termina o lucrare, intervin probleme minore. Si o instalatie de calorifere, daca nu-s aerisite bine sau nu e stransa o garnitura, curge imediat apa si ne speriem ca se inunda. Deci sunt lucruri marunte.

Pentru a putea continua lucrarile, in luna august a acestui an, firma Ascon a "scos din propriul buzunar" peste 800.000 de lei, datorie pe care a recuperat-o chiar astazi.

In plus, pentru finalizarea lucrarilor, de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, vor mai veni inca 600.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
66

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
54

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
544

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....