Jurnalistul Viorel Ilișoi: "Mă retrag, după 26 de ani de presă, cu sentimentul că am fost zvârlit ca o cârpă. Mâ întorc în Botoșani, într-un sat..."

Jurnalistul Viorel Ilișoi: "Mă retrag, după 26 de ani de presă, cu sentimentul că am fost zvârlit ca o cârpă. Mâ întorc în Botoșani, într-un sat..."

 Viorel Ilisoi  paginademedia.ro

Unul dintre cei mai buni jurnaliști pe reportaj, Viorel Ilișoi, a anunțat că se retrage din presă după 26 de ani, printr-un mesaj trist, postat pe pagina sa de Facebook. "De o lună și jumătate sunt șomer. N-am primit decât oferte inacceptabile, adică sub limita subzistenței, dacă nu chiar în bătaie de joc, cum ar fi 50-100 de lei pentru un reportaj", anunță jurnalistul pe pagina sa de Facebook, conform paginademedia.ro.

"Mă retrag, după 26 de ani de presă, cu sentimentul că am fost zvârlit ca o cârpă. Cel puțin până la anul nu voi mai scrie la vreun ziar, site etc. – exceptând blogul meu, deisgur, unde voi mai readuce la suprafață, din mâlul mânos al anilor buni, reportaje ce ar mai putea fi citite și azi", a mai adăugat acesta.

Ilișoi a debutat ca ziarist în anul 1990 și a scris, pe rând, la Atitudinea (1990-1991), Timpul (1991-1998), Național (1998-2003), Cotidianul (2004-2009) și Jurnalul Național (din octombrie 2009 până în 10 oct. 2014).

Postarea integrală, în continuare:

"Mă retrag din presă. De o lună și jumătate sunt șomer. N-am primit decât oferte inacceptabile, adică sub limita subzistenței, dacă nu chiar în bătaie de joc, cum ar fi 50-100 de lei pentru un reportaj. Situația de față, având drept moț cele 8 luni în care nu am fost plătit de ziarele la care am scris (țeapă!), se prezintă ca un mare, mare căcat (big, big shit – pentru noii furculiționiști).
Mă retrag, după 26 de ani de presă, cu sentimentul că am fost zvârlit ca o cârpă. Cel puțin până la anul nu voi mai scrie la vreun ziar, site etc. – exceptând blogul meu, deisgur, unde voi mai readuce la suprafață, din mâlul mânos al anilor buni, reportaje ce ar mai putea fi citite și azi.
Mâ întorc în Botoșani, într-un sat; mi-am găsit ceva acolo, temporar, fără nicio legătură cu presa. Ce va fi după aceea nu știu. Mă sprijin pe filozofia fotabaliștilor: viața merge înainte, balonul e rotund…
Vă mulțumesc tuturor pentru atenție, unora chiar pentru mai mult de-atât, și vă doresc presă bună!".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

astăzi, 20:30

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

astăzi, 20:00

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

astăzi, 19:10

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...