Jurnalista Maria Andries critica autoritatile locale pentru titlurile de cetateni de onoare acordate celor de la FC Botosani: "Campionii au deja titluri, diplome, suveniruri"

Jurnalista Maria Andries critica autoritatile locale pentru titlurile de cetateni de onoare acordate celor de la FC Botosani: "Campionii au deja titluri, diplome, suveniruri"
Autoritarile locale, in frunte cu primarul Ovidiu Portariuc, au fost criticate dur de jurnalista Maria Andrieș de la Gazeta Sporturilor, fost redactor la Mediafax si Evenimentul Zilei si cea care a fost laureată în 2006 cu Premiul Tînărul Jurnalist Sportiv al Anului, decernat de Fundația Freedom House România, și cu Premiul Editorialistul Anului, la Gala Premiilor Ioan Chirilă, din 2008.

Maria Andries a precizat ca nu este nicio performanta faptul ca FC Botosani a terminat pe locul 8, in timp ce calificarea in Europa League a venit dupa ce echipele clasate mai sus au intrat in insolventa:

"Performanţa istorică, obţinută după ani de sacrificii, cum o descrie Portariuc, constă în locul opt. Cît despre participarea în cupele europene, meritul îi revine insolvenţei. Nu că fotbalul din Botoşani n-ar avea şi campioni, dar campionii au deja titluri, diplome, suveniruri din astea. Nu e nevoie de intervenţia autorităţilor.

În timp ce gospodarii urbei îşi exprimau gratitudinea pentru clubul nepereche, undeva, în Franţa, puştii de la CSŞ Botoşani şi de la LPS Suceava se înfruntau în semifinalele unui turneu internaţional. S-au tot întîlnit prin competiţii. O dată, în 2013, la Iţcani, au jucat cu noroiul pînă la glezne. La Valenciennes, au cîştigat botoşănenii, secţia ‘99-2000, după lovituri de departajare. Au cîştigat şi finala, s-au întors cu trofeul în ghiozdane. În drum, au vizitat Allianz Arena, aşa cum alţi copii merg să vadă vitrinele cu amandine. Acasă, se antrenează pe un teren viran, la periferie. Nu e o performanţă istorică, e cotidiană. Partea bună e că nu le cer consilierii chirie."


Citeste aici editorialul complet!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
6

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
43

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
62

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...