Jumatate dintre angajatii Inspectoratului de Stat in Constructii Botosani, disponibilizati!

Jumatate dintre angajatii Inspectoratului de Stat in Constructii Botosani, disponibilizati!

 VIOREL CIOBANU  

Viorel Ciobanu: "Este o tragedie, dar speram ca ne vom descurca. O sa muncim mai mult, pana o sa ne iasa sange din nas".

Odata cu reorganizarea Inspectoratelor de Stat in Constructii, la Botosani au fost disponibilizati sapte angajati, reprezentand jumatate din numarul total al angajatilor.

Toti cei 14 angajati ai institutiei au sustinut pe data de 5 decembrie un examen la Iasi, iar cei care au obtinut cele mai mici punctaje vor fi disponibilizati incepand cu data de 1 ianuarie, din randul celor dati afara facand parte patru inspectori de specialitate si trei angajati din categoria personalului administrativ.

Odata cu reorganizarea, Inspectoratul de Stat in Constructii se va numi Compartimentul de Control in Constructii Botosani si va fi subordonat Directiei Regionale in Constructii Nord-Est, cu sediul in Iasi.

"Am mai ramas cu sapte angajati. Este o tragedie, dar speram ca ne vom descurca. O sa muncim mai mult, pana o sa ne iasa sange din nas, dar asta este situatia, ne conformam, ce sa facem. Avem acelasi volum de munca, cu personal mai putin. S-a dat un examen cu subiecte de la nivel national si tot personalul a dat examen. Vor pleca oameni cu experienta, pentru ca un inspector nu il formezi intr-un an, ci in cel putin cinci ani. Asemenea structura organizatorica a fost la sfarsitul lui 2008 si documentatiile pentru acorduri se duceau la Iasi, era un pic de munca, dar a mai fost, nu este o noutate. Noutatea este ca avem un numar de angajati mai mic si asta este si greutatea", a declarat Viorel Ciobanu, seful Compartimentului de Control in Constructii Botosani.

La nivel national vor fi infiintate sapte asemenea directii regionale, pe structura regiunilor de dezvoltare. Guvernul isi motiveaza decizia prin eficientizarea activitatii institutiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal si in special a celor cu personalul de conducere.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
258

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
316

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
712

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...