Județul Botoșani plasat sub Cod Galben de ploi însemnate cantitativ! Vezi pentru ce perioadă!

Județul Botoșani plasat sub Cod Galben de ploi însemnate cantitativ! Vezi pentru ce perioadă!
Județul Botoșani a scăpat de Codul Portocaliu dar a fost plasat sub Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

În intervalul 3 iunie, ora 11.00-3 iunie, ora 20.00, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în Moldova, estul Transilvaniei precum şi în nordul Munteniei, unde se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă ce se vor cumula vor depăşi 25 l/mp.

În judeţele Bacău, Vaslui, Neamţ, precum şi în zona de munte a judeţului Vrancea, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.

De asemenea, în intervalul 3 iunie, ora 20.00-4 iunie, ora 08.00. va continua să plouă în Moldova, estul Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp. Vor fi intervale de timp în care ploile vor fi mai frecvente şi mai intense, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

În judeţele Neamţ, Bacău şi în zona de munte a judeţului Vrancea, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 50 l/mp.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...