Județul Botoșani, plasat sub avertizare Cod Galben! Ce recomandă ISU!

Județul Botoșani, plasat sub avertizare Cod Galben! Ce recomandă ISU!

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare Cod Galben, vizate fiind județele Botoșani, Iași, Vaslui, și zonele joase din județele Neamți și Suceava. 

Se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de până la 65 km/h.

Avertizarea este în vigoare până la ora 14.00.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani recomandă cetățenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panouri publicitare sau copacilor.

Botoșănenii sunt sfătuiți să nu parcheze autovehiculele în astfel de zone și să-și închidă bine ușile, geamurile sau orificiile pentru ventilație de la locuințe sau anexe gospodărești.

De asemenea, se  recomandă să nu atingă firele căzute la pământ, să asigure elementele de construcție și să nu se adăpostească lăngă construcții improvizate:corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
173

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
152

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
33

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...