Județul Botoșani, fruntaș la contrabanda cu țigări!

  Județul Botoșani se clasează pe primul loc între județele Moldovei în ceea ce privește contrabanda cu țigări, potrivit bilanțului pe anului 2013 al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

  La nivelul I.T.P.F. Iaşi au fost constatate 422 de infracţiuni, în care au fost implicate 402 persoane. Fenomenul se înregistrază cu preponderenţă în zona judeţului Botoşani, se precizează în raport.

Urmare a măsurilor întreprinse au fost confiscate 1.326.225 pachete ţigări în valoare de 11.301.098,42 lei, 8.552 litri alcool în valoare de 78.379,85 lei, 118 de autovehicule folosite în traficul de produse accizabile, ce aveau locaşuri special amenajate în acest sens, în valoare de 1.957.175 lei.

  Unul dintre cazurile semnificative s-a înregistrat în vara anului trecut.

În data de 29 iunie 2013, pentru valorificarea unor informaţii deţinute poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au desfăşurat o misiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări pe timpul căreia au depistat, pe o comunicaţie secundară din oraşul Darabani, un autoturism marca Fiat Bravo, înmatriculat în Italia, despre care erau date că este folosit la transportul ţigaretelor de contrabandă.

La controlul efectuat asupra autoturismului, s-au descoperit patru colete voluminoase, învelite în folie de polietilenă de culoare neagră, ce conţineau 80.000 ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova.

În urma activităţilor specifice desfăşurate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că ţigaretele aparţin cetăţeanului român Dan A., în vârstă de 30 ani.

În cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM, prognoză meteo de ultimă oră! Nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen!

astăzi, 08:02

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo de ultimă oră pentru România. Conform experţilor, nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen ...

Botoșăneanul care și-a ucis soția în scara blocului și-a pus capăt zilelor în penitenciar!

astăzi, 07:45

Paznicii penitenciarului l-au găsit pe bărbat, în toiul nopții. Bărbatul de 54 de ani fusese închis pentru omor calificat, la sfârșitul lunii martie, când și-a ucis so...

27 septembrie pe Știri Botoșani. Botoșăneni la XFactor și Vocea României, acasă e coadă la titlurile de cetățean de onoare. Stomatolog din Botoșani condamnat în dosarul de corupție

astăzi, 07:30

27 septembrie 2008 Gellu Dorian: Matei Vișniec – Premiul Naționla de Literatură ”Ion Pillat” Incepand cu acest an, inca un premiu national de literatura a luat fiinta in jud...