Judetul Botosani este sub media pe tara la recensamant!

Judetul Botosani este sub media pe tara la recensamant!
Conform raportărilor în judeţul Botoşani au fost recenzate un număr de 114.637 locuinţe, reprezentând 65.02% din numărul total al locuinţelor estimate a fi recenzate  şi un număr de 279.498 persoane.
 
Înregistrarea datelor statistice în judeţul Botoşani este inferioară mediei calculate la nivel naţional care este de 65.89%.

Din analiza stadiului recenzării în cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Botoşani, se constată următoarele procente de înregistrare a datelor:
- în 21 de localităţi s-au recenzat peste 70% din numărul total de locuinţe estimate a fi recenzate;
- în 17 de localităţi  procentul de recenzare este cuprins între 65% şi 70%
-în 25 de localităţi procentul de recenzare este între 60% şi 65%
- în celelalte 15 localităţi procentul de recenzare este sub 60%.
 
O situaţie deosebită se înregistrează în Comuna Vorniceni unde înregistrarea datelor este de 48.31%.

Printre măsurile care au fost luate de Comisia judeţeană se numara: întrunirea membrilor Comisiei judeţene pentru analiza stadiului recenzării, cu invitarea reprezentanţilor de municipii şi oraşe şi a localităţilor unde stadiul recenzării este nesatisfăcător; persoanele împuternicite de primar, prin dispoziţie, să-şi intre în atribuţii şi să aplice sancţiuni pentru persoanele care manifesta rea-credintă, dispreţ fata de recenzori si activitatea de recenzare în sine.
 
Măsurile propuse pentru a fi luate în continuare pentru încadrarea în termenul de 31 octombrie de finalizare a înregistrării datelor pe teren sunt:
- monitorizarea cu prioritate, de către membrii Comisiei judeţene,  a acelor localităţi care au un procent de înregistrare a datelor sub media pe ţară pentru a sesiza şi remedia disfuncţionalităţile apărute;
- determinarea recenzorilor să facă raportările imediat, având în vedere faptul că există informaţii că unii dintre ei nu raportează încheierea activităţii în teren de teamă că nu vor fi plătiţi pentru întreaga perioada.
- implicarea mai activă pe teren a recenzorilor şefi în sprijinul recenzorilor
- sprijinul imediat al poliţiei locale atunci când recenzorii solicită acest lucru
- organizarea activităţii de recenzare şi la sediul primăriilor în fiecare zi până la 31 octombrie 2011.
- asigurarea la sediul primăriilor şi a Secretariatului Tehnic judeţean a hârtiei şi echipamentelor necesare pentru tipărirea eventualelor cereri punctuale de formulare de recensământ.
- asigurarea mijloacelor de transport care ar putea fi necesare pentru deplasarea membrilor Comisiei judeţene în localităţile în care stadiul recenzării este nesatisfăcător.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
125

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
76

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
94

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...