Judetul Botosani a primit bani de la Guvern, pentru localitatile afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol!

Judetul Botosani a primit bani de la Guvern, pentru localitatile afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol!
Guvernul a aprobat, marti, alocarea sumei totale de 20 milioane lei din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului din bugetul pe 2012, în scopul limitării efectelor calamităţilor naturale în localităţi din 15 judeţe afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol din ultima perioadă.

Potrivit purtătorului de Cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, suma este defalcată pe judeţele principale afectate de intemperii şi variază în funcţie de dimensiunea comunei şi de necesităţile locale, între 5 mii de lei şi 30 mii de lei.

Suma alocata localitatilor din judetul Botosani este de 680.000 de lei.

Important este că aceste defalcări s-au făcut conform sugestiei prefecturilor. Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat aceste defalcări conform cerinţelor făcute de prefecturile acestor judeţe, în limita sumei disponibile, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Decizia a fost luată pentru a ajuta autorităţile locale din zonele afectate să acopere cheltuielile aferente acţiunilor operative de deszăpezire a drumurilor comunale şi judeţene.

Prefecţii judeţelor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, vor verifica modul de executare a acestor lucrări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
178

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
179

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
262

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...