Judecătorii explică de ce hocheistul cu piscină în anii `70 este "Felix"

Judecătorii explică de ce hocheistul cu piscină în anii `70 este "Felix"
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a publicat motivele pentru care l-a declarat colaborator al Securităţii pe Dan Voiculescu. Magistraţii i-au explicat senatorului de ce nu au luat în considerare ultima cale extraordinară de atac, contestaţia în anulare, arătând că toate probele au fost luate în calcul de-a lungul procesului.

Voiculescu a contestat, prin avocat, inclusiv votul înregistrat la şedinţa Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), când a fost declarat colaborator. O altă obiecţiune a demnitarului a fost aceea că a fost verificat de două ori cu privire la "relaţiile" sale cu organele de securitate, prima dată primind verdict de necolaborare. În acest sens, a cerut instanţei să constate că CNSAS nu a adus probe noi, scrie evz.ro.

Judecătorii au admis doar în parte cererea lui Voiculescu. Acesta este şi motivul pentru care declaraţia olografă din octombrie 1977 prin care informează conducerea întreprinderii Vitrocim, la care era angajat, cu privire la cele două rude rămase în străinătate a fost eliminată ca probă. Au rămas în schimb la dosar două note: una despre un cetăţean austriac de origine română şi una a ofiţerului care l-a recrutat în 1970.

Conform evz.ro, deşi în 1975 s-a înscris în Partidul Comunist Român (PCR) şi a fost scos din reţea, Securitatea nu se lasă şi continuă să-l contacteze pe Voiculescu pentru "rezolvarea de probleme pe linie de muncă în cadrul Comerţului exterior", în ciuda faptului că "duce un trai peste nivelul obişnuit al populaţiei, atâta timp cât are un autoturism marcă străină, imobilul său fiind dotat cu încălzire centrală şi piscină", după cum se arată în notele securităţii. Decizia judecătorilor este definitivă şi irevocabilă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
400

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...