Judecatori din Botoşani, anchetaţi de CSM după ce au eliberat un criminal periculos!

Judecatori din Botoşani, anchetaţi de CSM după ce au eliberat un criminal periculos!

   captura Stirile PRO TV

Consiliul Superior al Magistraturii ancheteaza eliberarea conditionata a principalului suspect in cazul unui baietel de 10 ani, gasit mort intr-o rapa din Iasi.

Individul considerat extrem de periculos le-a scapat printre degete autoritatilor in repetate randuri. Dupa disparitia copilului, procurorii au cerut arestarea lui preventiva, insa tribunalul a respins propunerea. Iar cu cateva luni mai devreme, judecatorii au fost ingaduitori si l-au eliberat pe suspect din inchisoare, desi fusese condamnat pentru o crima si psihologii au stabilit ca nu-si putea controla agresivitatea.

Vasile Miron a fost eliberat din inchisoare in octombrie anul trecut. O matusa l-a gazduit doua zile in gospodaria in care l-a intalnit pe Alexandru - baietelul pe care se presupune ca l-a ucis. 

Elena Mungeanu, matusa suspectului: "Joi cand a venit aici l-a gasit pe Alexandru aici. De unde sa stiu eu ca o sa faca treaba asta. Doar a spus catre cineva, daca era baiatul tau acasa il omoram pe el."

Miron a plecat din sat imediat dupa disparitia baietelului.

Dupa disparitia baietelului de 10 ani la sfarsitul lunii mai, procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Vasile Miron. Martorii audiati in cazul disparitiei au declarat ca suspectul este ultima persoana cu care a fost vazut in viata copilul. Propunerea a fost insa respinsa de Tribunalul Iasi pe motiv ca nu a fost gasit cadavul minorului.

Este, culmea, a patra oara cand autoritatile au fost blande cu un criminal fara remuscari. In trecut l-au eliberat conditionat de doua ori pentru furt calificat. Iar in octombrie anul trecut Miron a fost lasat liber, cu 3 ani mai devreme, de ispasirea pedepsei pentru omor deosebit de grav. In 2002 a omorat o fata de 16 ani care venise la el cu colindul. Desi penitenciarul in care era incarcerat a dat de doua ori aviz negativ privind eliberarea lui, judecatorii s-au aratat ingaduitori. 

In detentie, Vasile Miron a avut un comportament catalogat drept oscilant. A fost sanctionat de 3 ori, dar si recompensat de mai multe ori. Cei care l-au evaluat psihologic au stabilit ca are probleme de gestionare a agresivitatii. In 2012 a fost inclus intr-un program special, pe care insa l-a abandonat dupa primele sesiuni.

"Detinutul poate fi liberat inainte de executarea in intregime a pedepsei in situatia in care a executat cel putin 3 patrimi din durata pedepsei, e staruitor in munca, disciplinat si da dovezi temeinice de indreptat", a motivat Judecatoria Botosani, cea care a decis eliberarea. 

In ciuda acestor explicatii, anchetatorii cred ca 7 luni mai tarziu Vasile Miron a omorat cu sange rece un baietel de 10 ani, pe care l-a aruncat intr-o rapa. Magistratii care l-au lasat in libertate pe suspect sunt anchetati disciplinar.

Sursa: Stirile Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor de la Rutieră a lăsat zeci de șoferi fără permis!

Monday, 14 October 2024

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 1.000 de persoane, au fost aplicate 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și au fost reț...

Razie a polițiștilor în muncipiul Botoșani: Zeci de forțe de ordine au împărțit sancțiuni!

Monday, 14 October 2024

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei de ordine publică, investigații criminale...

Focarele de pestă porcină dintr-o localitate din Botoșani dau bătăi de cap sucevenilor!

Monday, 14 October 2024

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat că la Verești „este ce mai mare investiți...