Joburi bine platite: cum sa gasesti usor o cariera banoasa

Joburi bine platite: cum sa gasesti usor o cariera banoasa
Schimbarile tot mai dese pe piata muncii au facut ca din ce in ce mai mult angajati sa fie frustrati de locurile de munca actuale si sa-si doreasca o schimbare in cariera. In special cei ai caror salariu s-a diminuat sau nu a mai crescut in ultimul an, sunt cei mai predispusi la o reorientare profesionala.

Citeste mai jos ce sfaturi iti dau specialistii din domeniul recrutarii, daca vrei sa castigi mai mult si sa ai libertatea financiara dorita.

1. Invata o meserie

 Daca ai o pasiune sau un hobby care poate implica chiar o meserie, dezvolta-ti acele aptitudini si invata o noua profesie care sa te ajute pe viitor. De exemplu, daca obisnuiesti sa mesteresti in fiecare weekend la masina de cusut, atunci cu siguranta poti obtine atestatul in croitorie.

 Daca iti place sa cosi si sa brodezi, nu ar fi rau sa faci un curs de recalificare in domeniul acesta, mai ales ca aceste profesii sunt extrem de cautate pe piata muncii.

2. Evalueaza-ti abilitatile

 Ce stii sa faci? Sau mai bine zis care sunt abilitatile tale cele mai bune? Daca stii sa machiezi, sa coafezi sau sa sofezi bine, atunci acestea sunt eventualele noi domenii catre care te-ai putea reorienta. Nu te lasa influentata de prietenii "binevoitori" si schimba domeniul daca simti ca poti mai mult.

3. Fii indrazneta

 Unele dintre cele mai bine platite joburi in lumea aceasta sunt cele care necesita curaj. Asa ca daca ai curaj, poti sa devii voluntar in Africa de Sud, ori soferita de camion prin Europa, dresoare la circ sau instructor de schi.

4. Construieste-ti un CV profesional

 Internetul este plin de sfaturi privitoare la cum ar trebui sa arate un Curriculum Vitae profesional, astfel incat sa-ti maximizezi sansele privitoare la angajare. Daca vrei insa sa ai cu adevarat o sansa, lasa-te pe mana unor specialisti pentru a fi sigura ca este scris cum trebuie.

5. Aplica unde trebuie

 In stransa legatura cu punctul 2 din lista, acest sfat se adreseaza celor care, din diverse motive, nu stiu unde sa aplice. Cauta cele mai accesate site-uri de recrutare profesionala si aplica CV-ul tau in sectiunea sau sectiunile adecvate.

 Daca iti vei face un upgrade la cont, in sensul ca vei plati o taxa modica pentru ca CV-ul tau sa fie promovat in fata, iti vei mari considerabil sansele de a fi chemata la un interviu.

6. Nu uita de retelele sociale

 In afara site-urilor de recrutate exista si retele sociale care se ocupa de acelasi lucru, pun in contact diverse tipologii profesionale. Linkedin.com este exemplul perfect prin care poti interactiona cu oameni din toate categoriile profesionale, de la simpli angajati si pana la directori de corporatii.

7. Fii propriul angajator

 Ai o idee de afacere? Nu-ti fie frica sa risti si pune-o in practica. Devino astfel propriul tau sef si munceste pentru tine. Inainte de a-ti da demisia gandeste-te bine ce doresti sa faci, fa-ti un plan de afacere, estimeaza costurile si perioada necesara reinvestirii pana cand vei putea sa ajungi pe profit.

 Cheia succesului este sa-ti dezvolti in permanenta afacerea, astfel incat sa ajungi sa ai un profit frumusel luna de luna.

ele.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
2

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
28

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
58

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...