Jandarmul de la Prefectura i-a stricat afacerea!

Jandarmul de la Prefectura i-a stricat afacerea!
A căzut singur în plasă! Un comerciant care voia să vândă parfumuri contrafăcute a solicitat ajutorul unui jandarm pentru a reuşi să intre în Prefectura Botoşani. Jandarmul şi-a anunţat colegii, astfel că bărbatul a fost sancţionat, rămânând şi fără marfă.

Vineri, în jurul orei 13.00, la subofiţerul de jandarmi care execută serviciul de pază şi protecţie la sediul Prefecturii s-a prezentat un bărbat care dorea să intre în instituţie. Subofiţerul de jandarmi i-a solicitat documentele de identitate şi l-a întrebat ce problemă are.

S. Oniţă, de 32 de ani, cu domiciliul în localitatea Tecuci, judeţul Galaţi, i-a povestit jandarmului că ar dori să meargă prin instituţie pentru a încerca să vândă nişte parfumuri "originale" pe care le are spre vânzare.

Subofiţerul de jandarmi i-a spus lui S.O. să aştepte câteva momente, timp în care a anunţat dispeceratul unităţii, care a trimis la faţa locului un echipaj de jandarmi, aceştia conducându-l pe S.O. la sediul inspectoratului pentru verificări.

"S.O. nu a putut să prezinte nici un document justificativ jandarmilor, pentru simplul motiv că nu avea, fapt pentru care cele 16 parfumuri "originale" i-au fost ridicate în vederea confiscării şi totodată a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1000 lei, conform Legii nr.12/1990", a precizat cpt. Cristian niţuleac, ofiţer Relaţii Publice în cadrul IJJ Botoşani.

De asemenea, în ultimele cinci zile, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a organizat şi executat independent sau în cooperare cu lucrători de poliţie mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea traficului ilegal de ţigări.

Astfel, jandarmii din I.J.J.Botoşani au acţionat în mai multe zone din municipiu şi judeţ, cunoscute ca locuri unde se comercializează ilegal ţigări, reuşind să ridice în vederea confiscării un număr de 433 pachete, de diferite mărci, provenienţă Republica Moldova şi Ucraina.

Cu această ocazie, conform Legii nr.12/1990, au fost sancţionate  12 persoane, valoarea totală a sancţiunilor aplicate de jandarmi fiind de 6000 lei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
312

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
451

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
580

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...