Jandarmii vor patrula alaturi de politisti, de sarbatori

Jandarmii vor patrula alaturi de politisti, de sarbatori
În perioada 24 – 28 decembrie a.c., pe timpul minivacanţei de Crăciun, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor executa misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.

Jandarmii vor acţiona în vederea asigurării unui climat civilizat de ordine şi siguranţă publică, pentru ca liniştea cetăţenilor din municipiile Botoşani, Dorohoi şi oraşele Darabani şi Săveni, care serbează Naşterea Mântuitorului, să nu fie afectată de producerea unor fapte antisociale, de natură penală sau contravenţională .

Jandarmii vor patrula, în vederea prevenirii faptelor antisociale, şi în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală.

De asemenea, echipaje de jandarmi vor asigura , în caz de necesitate, intervenţia la obiectivele asigurate cu pază din zona de responsabilitate.

În data de 28 decembrie, oamenii legii vor asigura ordinea și liniștea publică necesară desfășurării în condiții civilizate a Zilelor comunei Văculești, la programul artistic cu datini, tradiții și obiceiuri susținut de formații din mai multe comune botoșănene.

Jandarmii sunt pregătiţi să acţioneze, conform competenţelor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi de producerea unor fapte antisociale.

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie maximă persoanelor care le sună la uşă sau pe care le introduc în casă, în această perioadă, iar copiii sunt sfătuiţi să nu deschidă uşa nimănui în absenţa părinţilor.

În cazul sesizării unor fapte antisociale, cetăţenii sunt sfătuiţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112, pentru ca intervenţia forţelor de ordine să se producă în cel mai scurt timp, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
252

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
312

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
704

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...