Jandarmii botosaneni, "imbolnaviti" pe capete de disponibilizari!

Jandarmii botosaneni, "imbolnaviti" pe capete de disponibilizari!
La Botosani, mai bine de jumatate dintre jandarmii care nu au trecut testarea pentru a-si pastra posturile se afla in prezent in concediu medical. Astfel, dintre cei 17 subofiteri care nu au reusit sa obtina nota de trecere si au fost pusi la dispozitia sefului MAI, 10 sunt in concediu medical. Acestia ar fi trebuit ca, pe 15 septembrie, sa fie trecuti in rezerva, la fel cum s-a intamplat cu ceilalti 7 colegi ai lor.

"Din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean, 10 subofiteri care au fost pusi la dispozitie au intrat in concediu medical. Ei trebuiau trecuti in rezerva incepand cu data de 15 septembrie, dar dat fiind faptul ca au intrat in concediu medical sau sunt spitalizati nu s-a intamplat acest lucru. S-au facut verificari, cei in cauza au fost gasiti la domiciliu. In legatura cu veridicicatea acordarii concediilor medicale, aceasta va fi stabilita de o comisie de specialisti", a declarat Plt. maj. Dan Izotov, Subofiţer relaţii publice in cadrul IJJ Botosani.

Reamintim ca ministrul de Interne, prezent la Botosani saptamana trecuta, a anuntat ca a dispus controale stricte la cei care au intrat in concediu medical dupa ce au fost declarati respinsi la testari.

"Foarte multe persoane au intrat in concediu medical si deja am dispus corpului de control sa verifice, sa vedem care este situatia pe fiecare judet in parte si sa vedem cat de bine fundamentate sunt aceste decizii de a le acorda concediu medical celor care urmeaza sa fie disponibilizati. Avem la Jandarmerie 291 de jandarmi in concediu medical, majoritatea au luat concediu medical dupa ce au fost evaluati si nu au trecut acel test de evaluare, iar in ceea ce priveste ISU avem 126 de persoane in momentul de fata in concediu medical. Nu cunosc in amanunt pe fiecare judet in parte situatia, dar voi verifica pe fiecare judet in parte sa vedem cum stam", a declarat la Botosani Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor.

Traian Igas a mentionat ca dispune si de parghiile necesare pentru a-i sanctiona pe cei care se fac vinovati, in cazul in care se va constata ca aceste concedii medicale sunt fictive. Vor fi sanctionati inclusiv medicii din cadrul Ministerului, daca se va descoperi ca au incalcat legislatia.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
9

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
19

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
61

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...