Jandarmii botoșăneni au prezentat bilanțul pe 2022. Au fost aplicate amenzi de peste un milion de lei într-un an de zile

Jandarmii botoșăneni au prezentat bilanțul pe 2022. Au fost aplicate amenzi de peste un milion de lei într-un an de zile

În această după-amiază, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani s-a desfășurat ,,Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani în anul 2022".

Activitatea, organizată în sistem videoconferință, a fost prezidată de generalul de brigadă Uzlău Liviu, prim-adjunctul inspectorului general și Șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, materialul de bilanț fiind prezentat de colonelul Boariu Cristian, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Anul 2022 a reprezentat o perioadă de adaptare pentru jandarmii botoșăneni, determinată de trecerea de la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, la gestionarea situației refugiaților din Ucraina, în urma conflictului armat declanșat în data de 24 februarie.

Obiectivele inspectoratului au fost adaptate la modificările situației operative, iar pentru gestionarea acesteia s-au executat peste 7500 de misiuni de ordine publică și acțiuni în comun cu alte structuri cu competențe în domeniu.

Jandarmii au acționat în sistem integrat, împreună cu structurile de poliție, poliție de frontieră și pompieri, în zona imediată a punctelor de trecere a frontierei de stat, pentru menținerea ordinii publice în zonele destinate asistenței, sprijinului umanitar și îndrumării persoanelor de naționalitate ucraineană. Efortul logistic a fost considerabil pe aceasta linie, pentru gestionarea situației nou apărute în județul Botoșani parcurgându-se aproximativ 170.000 km, de peste 4 ori lungimea Ecuatorului.

În ceea ce privește asigurarea ordinii și siguranței publice, aproximativ 2500 de jandarmi au participat la 283 de misiuni la acțiuni de protest, manifestări cultural-artistice, religioase și jocuri sportive.

În anul precedent, au fost aplicate nu mai puțin de 3682 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 1.200.000 de lei și au fost executate 538 de mandate de aducere emise de organele judiciare.

Paza celor 18 obiective din competență, a transporturilor speciale, de bunuri și valori, precum și a corespondenței clasificate s-au desfășurat fără probleme, concomitent cu asigurarea ordinii interioare în 17 săli la instanțele de judecată.

Cele 815 acțiuni executate în cooperare cu alte instituții și-au atins scopul, fiind obținute rezultate pozitive în mai multe domenii de competență.

În anul 2023, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani își va concentra efortul în vederea consolidării climatului de ordine și siguranță publică în zona de responsabilitate, creșterii calității serviciului public oferit cetățenilor și asigurării securității obiectivelor din competență.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
157

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
243

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
375

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...