Jandarmii botoșăneni au autoutilitară nouă pentru a interveni în situații de urgență (foto, video)

Autovehiculul primit de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani este unul din cele 51 de mașini achiziționate de Jandarmeria Română prin intermediul unui proiect.

Jandarmii botoșăneni au autoutilitară nouă pentru a interveni în situații de urgență (foto, video)

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani are, începând de joi, o autoutilitară performantă pentru a interveni în situații de urgență.

Autovehiculul primit de inspectorat este unul din cele 51 achiziționate de Jandarmeria Română prin intermediul unui proiect finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 12,88 milioane de lei.

Autospeciala este dotată cu sistem de remorcare față (troliu) - utilizat pentru a trage obiecte grele de până la 4,5 tone și sistem de avertizare optică și acustică.

De asemenea, mai are un panou de afișare a unor mesaje variabile cu leduri - funcționează la temperaturi extreme de la -20 de grade Celsius și până la 600 de grade Celsius, fiind ideal pentru transmiterea mesajelor pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice, în special pe timpul manifestărilor ce implică deplasarea participanților (marșuri, crosuri), dar și în cazul misiunilor de limitare și înlăturare a consecințelor dezastrelor naturale. Acesta afișează o serie de mesaje prestabilite care pot fi predefinite în funcție de natura misiunii.

Mașina vine la pachet cu o lunetă compactă de termoviziune - folosită în orice condiții meteorologice și de mediu (întuneric, ceață, praf, ploaie, zăpadă), ideală pentru misiunile de căutaresalvare, conservare a fondului cinegetic, piscicol și silvic.

 

 











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1022

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9501

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...